Cecilias saffranskaka

Betyg 3.1 av 5.
72 personer har röstat
7
Cecilias saffranskaka

Denna saffranskaka, som du bakar helt utan ägg, är en doftrik och färgstark kaka att bjuda på till fikat. Saffranskakan liknar en sockerkaka och blir fluffig och lätt av bakpulvret.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Cecilias saffranskaka

Ingredienser

8 bitar
50 g smält mjölkfritt margarin
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 sockerbit
4 dl vetemjöl (4 dl mjöl motsvarar 240 g)
1 1/2 dl strösocker
1 msk bakpulver
2 dl havredryck

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
72 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt saftig och god kaka! jag blandade i 100g hackad mörkchoklad vilket gjorde kakan ännu mer smaskig.

Cesia

2020-04-29

Går denna att göra även glutenfri?

Evelina

2019-12-11

Hej Evelina! Vi har inte provlagat kakan med glutenfri mjölmix. Men om du väljer att prova så ersätt vetemjölet med motsvarande mängd mjölmix i vikt. Berätta gärna här hur det gick så fler får ta del av resultatet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2019-12-13

Har gjort den här kakan flera gånger, även med mjölk och smör. Det är den godaste saffranskaka jag ätit, är supernöjd! :)

Sofi

2014-12-27

Testa liknande recept

Vegansk saffranskaka
Betyg 4.3 av 5.
66 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saftig saffranskaka
Betyg 4.5 av 5.
463 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb saffranssmak
Betyg 4.1 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegansk sockerkaka
Betyg 4.4 av 5.
73 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffranskaka i fin form
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saffranskaka med apelsin
Betyg 4.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga