Cecilias saffranskaka
Denna saffranskaka, som du bakar helt utan ägg, är en doftrik och färgstark kaka att bjuda på till fikat. Saffranskakan liknar en sockerkaka och blir fluffig och lätt av bakpulvret.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
Ingredienser
8 bitar
50 g smält mjölkfritt margarin
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 sockerbit
4 dl vetemjöl (4 dl mjöl motsvarar 240 g)
1 1/2 dl strösocker
1 msk bakpulver
2 dl havredryck
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt saftig och god kaka! jag blandade i 100g hackad mörkchoklad vilket gjorde kakan ännu mer smaskig.
Cesia
2020-04-29Går denna att göra även glutenfri?
Evelina
2019-12-11Hej Evelina! Vi har inte provlagat kakan med glutenfri mjölmix. Men om du väljer att prova så ersätt vetemjölet med motsvarande mängd mjölmix i vikt. Berätta gärna här hur det gick så fler får ta del av resultatet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2019-12-13Har gjort den här kakan flera gånger, även med mjölk och smör. Det är den godaste saffranskaka jag ätit, är supernöjd! :)
Sofi
2014-12-27