Cecilias saffranskaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Cecilias saffranskaka

Denna saffranskaka, som du bakar helt utan ägg, är en doftrik och färgstark kaka att bjuda på till fikat. Saffranskakan liknar en sockerkaka och blir fluffig och lätt av bakpulvret.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Stöt saffran med en sockerbit. Blanda med vetemjöl, strösocker och bakpulver.
  3. Rör ner smält mjölkfritt margarin och solhavre. Blanda.
  4. Grädda i ugnen i en smord, bröad rund form (ca 22 cm i diameter, för 8 bitar) i ca 30 minuter.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 sockerbit
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 50 g smält mjölkfritt margarin
  • 2 dl havredryck
Lägg till i inköpslistan