Cecilias saffranskaka

70
7
Cecilias saffranskaka

Denna saffranskaka, som du bakar helt utan ägg, är en doftrik och färgstark kaka att bjuda på till fikat. Saffranskakan liknar en sockerkaka och blir fluffig och lätt av bakpulvret.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Cecilias saffranskaka

Ingredienser

8 bitar
50 g smält mjölkfritt margarin
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 sockerbit
4 dl vetemjöl (4 dl mjöl motsvarar 240 g)
1 1/2 dl strösocker
1 msk bakpulver
2 dl havredryck

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentarer

Cesia

2020-04-29

Väldigt saftig och god kaka! jag blandade i 100g hackad mörkchoklad vilket gjorde kakan ännu mer smaskig.

Evelina

2019-12-11

Går denna att göra även glutenfri?

Redaktionen ICAse

2019-12-13

Hej Evelina! Vi har inte provlagat kakan med glutenfri mjölmix. Men om du väljer att prova så ersätt vetemjölet med motsvarande mängd mjölmix i vikt. Berätta gärna här hur det gick så fler får ta del av resultatet. Hälsningar Ulrika

Sofi

2014-12-27

Har gjort den här kakan flera gånger, även med mjölk och smör. Det är den godaste saffranskaka jag ätit, är supernöjd! :)