Nötig tosca i långpanna

Att baka mjuk kaka i långpanna är tacksamt och blir till fina rutor när man skär den. Toppa den här klassiska sockerkakan med ett segsött och knaprigt täcke med såväl salta jordnötter som grovhackade valnötter. Servera gärna med en kula krämig glass.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Gör så här
00:20:00
00:03:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1307 KJ / 312 kCal
Fett16 g
Salt0.4 g
Kolhydrater36 g
Protein5 g
Kommentarer
Det står ju inte var i ugnen kakan ska gräddas, men jag chansade på längst ner. Den blev inte stel nog att breda ut tosca-smeten på efter 20 minuter. Hällde på smeten ändå och in i ugnen igen. Efter ytterligare 20 minuter är kakan fortfarande inte klar. Den dallrar nåt förskräckligt. Och det står inte hur länge man ska sjuda toscasmeten heller. Jag är inte nöjd.
Sandra
2025-07-29Väldigt god och saftig toscakaka!
Anna
2025-03-15Jag råkade koka toscan för länge så den blev helt stel, men räddade det med hjälp av lite smält smör och grädde. Jag trodde nämligen att den skulle koka på låg värme under de första 20 minutrarna. Fick även ha kakan i ugnen 15 minuter längre, längst ner. God och knäckig kaka!
Emanuel
2023-02-11