Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon

2
5
Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon

Pepparkaka och grönmögelost är en läcker kombination. I detta recept på pepparkaksbakelse med ädelost och fikon använder du mjuk pepparkaka och gör snittar, som passar perfekt till minglet! Lyxigt, gott och snyggt med fikon på toppen!

Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon

Ingredienser

10 portioner
140 g grönmögelost
1 dl cream cheese
6 mjuka pepparkakor
2 färska fikon
2 tsk balsamicovinäger

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 10 bufféportioner.

Tips

Grundreceptet är provlagat för att räcka till 10 portioner vid glöggminglet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Redaktionen

2015-12-02

Hej Paula! Vi menar Skånska mjuka tjocka pepparkakor i detta fall. Lycka till! Hälsningar Michelle

Paula

2015-11-26

Skulle också vilja få förklarat vad för mjuk pepparkaka man använder. Finns det att köpa eller bakar man dem? När jag bakar mjuk pepparkaka blir de stora som sockerkaka -och då stämmer det nog inte att det ska vara 6 stycken, eller? Tacksam för råd här? Är det de skånska som skrivs i tidigare inlägg? Finns det andra att köpa, jag har inte sett dessa i "mina" butiker.

Redaktionen

2014-12-15

Hej! I ingressen står det att recept på pepparkaksbakelse med ädelost och fikon använder du mjuk pepparkaka och gör snittar av.