Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon

Pepparkaka och grönmögelost är en läcker kombination. I detta recept på pepparkaksbakelse med ädelost och fikon använder du mjuk pepparkaka och gör snittar, som passar perfekt till minglet! Lyxigt, gott och snyggt med fikon på toppen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 10 bufféportioner.

  1. Mixa osten med cream cheese till en jämn smet.
  2. Skiva pepparkakorna på mitten som en tårtbotten. Bred ostsmeten på skivorna.
  3. Varva 4 skivor på varandra och ställ i kylen i ca 1 timme.
  4. Skär 9 klyftor av varje fikon och marinera dem i vinägern.
  5. Skär 6 tårtbitar av varje ”pepparkakshög” och lägg på fikonklyftorna. Fäst dem med en tandpetare.

Tips

Grundreceptet är provlagat för att räcka till 10 portioner vid glöggminglet.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 140 g grönmögelost
  • 1 dl cream cheese
  • 6 mjuka pepparkakor
  • 2 färska fikon
  • 2 tsk balsamicovinäger
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare