Matskola

Filea apelsin

En filead apelsinklyfta är en saftig delikatess i all sin enkelhet. Vi visar hur du gör för att skalar och filear apelsinen på bästa sätt. Som med det mesta här i livet är det riktigt enkelt, om du bara vet hur du gör.
Tips: testa något av våra recept på apelsindesserter

Så filear du apelsin

Filéa apelsin - så gör du
 

  1. 1. Skär av ändarna

    Börja med att skära av ändarna på apelsinen. Det gör att den lättare kan stå.

  2. 2. Skalet runt om

    Skär sedan bort skalet runt om hela apelsinen.

  3. 3. Skär intill hinnorna

    Börja sedan filéandet genom att skära intill hinnorna på apelsinen. Var försiktig så du inte skär dig.

Artiklar (1546)

Citrusfakta

Citrusfakta

Vi vet att det kan vara något av en djungel när det kommer till det här med citrusfrukter. Därför har vi samlat citrusfakta baserat på de vanligaste frågorna och svaren om citrus.

Syrligt, sött, surt

Sugen på citrus?

Lär dig mer om olika syrliga frukter och hur du kan använda citrus i din matlagning.

Matskola

Skär mango i kuber

Här visar vi steg för steg hur du skär mangofrukt till finfina bitar.

Så gör du!

Så skalar du granatäpple

Vi visar bästa sättet att få det mesta ur granatäpplet, utan kladd och förstörda kärnor!

Matskola

Äppelmust

Gör egen äppelmust för att ta hand om äppelskörden, här är några olika tillvägagångssätt.