Pepparkaksfikon med ädelost och honung

22
0
Pepparkaksfikon med ädelost och honung

Ugnsbakade fikon med ädelost och pepparkakssmulor – en perfekt plockrätt till adventsminglet, eller varför inte till själva julafton? Avnjut gärna fikonen ihop med en kopp varm glögg.

Pepparkaksfikon med ädelost och honung

Ingredienser

8 portioner
8 färska fikon
140 g ädelost
4 msk flytande honung
6 pepparkakor
flingsalt

För alla

Rätten är äggfri men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt pepparkakorna till glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: byt till laktosfri grönmögelost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 606 KJ / 145 kCal
Fett 6.1 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 17.4 g
Protein 4.4 g
Läs mer om näringsvärden