Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pepparkaksfikon med ädelost och honung

Ugnsbakade fikon med ädelost och pepparkakssmulor – en perfekt plockrätt till adventsminglet, eller varför inte till själva julafton? Avnjut gärna fikonen ihop med en kopp varm glögg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skär bort botten på fikonen så de kan ställas upp.
  3. Skär fikonen i klyftor utan att dela dem helt.
  4. Bryt osten i bitar.
  5. Tryck ner en ostbit i skåran på varje fikon. Ställ dem i en ugnssäker form.
  6. Ringla över honungen och gratinera i övre delen av ugnen 5-10 minuter.
  7. Smula pepparkakorna, strö dem och saltet över fikonen.
  8. Servera pepparkaksfikonen ljumna.

För alla

Rätten är äggfri men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt pepparkakorna till glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: byt till laktosfri grönmögelost.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 färska fikon
  • 140 g ädelost
  • 4 msk flytande honung
  • 6 pepparkakor
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 606 kJ / 145 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer