Pepparkakspannacotta
En förtjusande pepparkakspannacotta med julsmak finner du i detta recept. Pannacottan gör du av bland annat pepparkaksfil, vispgrädde, kanel och ingefära som toppas med en fikongelé. Servera pannacottan med fikongelé och en god pepparkakscrunch.
Ingredienser
4 portioner
Pannacotta med pepparkaksfil
2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1/2 vaniljstång
3 msk rårörsocker
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
2 dl filmjölk med pepparkakssmak
Fikongéle
1 gelatinblad
2 torkade fikon
1 dl drickfärdig apelsinjuice
1/2 vaniljstång
1/2 msk rårörsocker
Crunch
25 g smör eller margarin
5 pepparkakor
För alla
Kontrollera noga innehållet i pepparkakorna.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1701 KJ / 406 kCal
Fett0 g
Kommentarer