Nässelsoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Nässelsoppa

Klassiskt recept på nässelsoppa som är en nyttig och god soppa för alla tillfällen. Koka på svag värme och smaksätt varsamt soppan med finhackade körvelblad och/eller gräslök. Garnera med ägghalvor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj nässlorna i flera liter vatten. Dra av alla grova stjälkar.
  2. Förväll bladen i kokande, lättsaltat vatten 8-10 min eller tills de är riktigt mjuka. Sila bort vattnet och finhacka nässlorna i matberedare, mixer eller för hand.
  3. Smält matfettet i en gryta. Strö över mjölet och späd sedan under omrörning med buljongen. Rör ner det gröna.
  4. Koka upp och sjud soppan på svag värme 5-8 min. Soppan kan eventuellt smaksättas med finhackade körvelblad och/eller gräslök. Krydda försiktigt så att inte den fina nässelsmaken försvinner.
  5. Garnering: Soppan serveras oftast med ägg - hårdkokt eller pocherat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 l små, fina, färska nässlor
  • vatten
  • 1 1/2 tsk salt/ liter vatten
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 1/2 l grönsaks- eller hönsbuljong
  • 3 blad körvel
  • 3 msk gräslök
Garnering
  • ägghalvor, pocherade ägg eller hårdkokt hackat ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 763 kJ / 182 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept