Kalvråbiff med friterad färskpotatis

1
0
Kalvråbiff med friterad färskpotatis

Har du testat hemmagjord råbiff någon gång? Det är faktiskt väldigt enkelt! Kalvinnanlår hackas fint och smakas av med salt och kallpressad rapsolja. Till det serverar du friterad färskpotatis och en härlig kaprismajonnäs. Garnera med smörgåskrasse innan servering.

Skriv ut
Kalvråbiff med friterad färskpotatis

Ingredienser

4 portioner

Friterad färskpotatis

8
färskpotatisar
-
frityrolja
1 krm
salt

Kaprismajonnäs

1 msk
kapris
1
äggula
2 dl
matolja

Råbiff

200 g
kalvinnanlår
1 krm
salt
1 msk
kallpressad rapsolja

Till garnering

1
ask smörgåskrasse

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut den hemgjorda majonnäåsen och smaksätt äggfri majonnäs med kapris.

Recept och bild i samarbete med Spendrups.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2209 KJ / 528 kCal
Fett 52 g
Salt 1.12 g
Kolhydrater 5 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept