Kalvråbiff med friterad färskpotatis
Har du testat hemmagjord råbiff någon gång? Det är faktiskt väldigt enkelt! Kalvinnanlår hackas fint och smakas av med salt och kallpressad rapsolja. Till det serverar du friterad färskpotatis och en härlig kaprismajonnäs. Garnera med smörgåskrasse innan servering.
Ingredienser
4 portioner
Friterad färskpotatis
8 färskpotatisar
frityrolja
1 krm salt
Kaprismajonnäs
1 msk kapris
1 äggula
2 dl matolja
Råbiff
200 g kalvinnanlår
1 krm salt
1 msk kallpressad rapsolja
Till garnering
1 ask smörgåskrasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2209 KJ / 528 kCal
Fett52 g
Salt1.12 g
Kolhydrater5 g
Protein12 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer