Nasi goreng med skogssvamp och grönkål
Snabblagad nasi goreng där svamp och grönkål står för goda smaker. Vildriset passar fint till och ger bra mättnad tillsammans med omeletten som du gör i ugnen.
Ingredienser
4 portioner
Omelett
2 tsk rapsolja
4 ägg
1 dl vatten
2 krm salt
Nasi goreng
2 förp boil in bag vildrismix (à 125 g)
200 g grönkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 cm ingefära
1 förp färsk persilja (à 20 g)
2 msk rapsolja
1/2 förp fryst svampmix (à 250 g)
1 msk japansk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1779 KJ / 425 kCal
Fett16 g
Salt1.7 g
Kolhydrater51 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var otroligt långsökt att kalla detta en nasi goreng då den inte innehåller en enda ingrediens som kännetecknar nasi goreng, det vore mer rätt att bara kalla det stekt ris och med grönsaker och svamp
Robin
2024-10-04Kul twist på nasigoreng även om den mer klassiska är bättre. Gott med lite omväxling.
Vendela
2021-11-10