Nasi goreng med skogssvamp och grönkål
![Nasi goreng med skogssvamp och grönkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_231707/cf_259/nasi_goreng_med_skogssvamp_och_gronkal.jpg)
Snabblagad nasi goreng där svamp och grönkål står för goda smaker. Vildriset passar fint till och ger bra mättnad tillsammans med omeletten som du gör i ugnen.
![Nasi goreng med skogssvamp och grönkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_231707/cf_259/nasi_goreng_med_skogssvamp_och_gronkal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Omelett
2 tsk rapsolja
4 ägg
1 dl vatten
2 krm salt
Nasi goreng
2 förp boil in bag vildrismix (à 125 g)
200 g grönkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 cm ingefära
1 förp färsk persilja (à 20 g)
2 msk rapsolja
1/2 förp fryst svampmix (à 250 g)
1 msk japansk soja
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1779 KJ / 425 kCal
Fett16 g
Salt1.7 g
Kolhydrater51 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kul twist på nasigoreng även om den mer klassiska är bättre. Gott med lite omväxling.
Vendela
2021-11-10