Nasi goreng med skogssvamp och grönkål

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
1Klimatsmart
Nasi goreng med skogssvamp och grönkål

Snabblagad nasi goreng där svamp och grönkål står för goda smaker. Vildriset passar fint till och ger bra mättnad tillsammans med omeletten som du gör i ugnen.

Nasi goreng med skogssvamp och grönkål

Ingredienser

4 portioner

Omelett

2 tsk  rapsolja
4   ägg
1 dl  vatten
2 krm  salt

Nasi goreng

2   förp boil in bag vildrismix (à 125 g)
200 g  grönkål
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
3 cm  ingefära
1   förp färsk persilja (à 20 g)
2 msk  rapsolja
1/2   förp fryst svampmix (à 250 g)
1 msk  japansk soja

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Kul twist på nasigoreng även om den mer klassiska är bättre. Gott med lite omväxling.

Vendela

2021-11-10

Näringsvärde per portion

Energi1779 KJ / 425 kCal
Fett16 g
Salt1.7 g
Kolhydrater51 g
Protein17 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tortilla bowls med kycklingvingar och grönkål
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Schnitzel med korianderkålsallad  
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig sallad med rödkål och grönkål
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålssallad med pepparrot och yozo
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga