Grönkålssallad med pepparrot och yozo

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Grönkålssallad med pepparrot och yozo

Lyft grönkålssalladen till en nya höjder. Låt grönkålen och silveröken marinera i en het dressing av soja, limesaft och chili. Blanda ner sojabönor och toppa sedan salladen med grönkål, rostade sesamfrön, rostad lök och färsk riven pepparrot. Ett supertillbehör till både kött och fisk.

Grönkålssallad med pepparrot och yozo

Ingredienser

4 portioner
1   silverlök
4 msk  japansk soja
3 msk  yozo- eller limesaft
2 tsk  gochujangpasta eller srirachasås
2 msk  sesamolja
2 msk  flytande honung
2   förp hackad grönkål (à 125 g)
1 1/2 dl  sojabönor
1/2 dl  sesamfrö
1 dl  rostad lök
1/2 dl  färsk riven pepparrot

För alla

Kontrollera noga innehållet i gochujangpastan.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Ny favorit på julbordet. Grönkål med touch av Japan.

Helen

2023-01-03

Testa liknande recept

Popcorn med chili och lime
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chili- och citrusmajonnäs
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Popcorn med kokos, kanel och chili
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddkorvar med bakad spetskål och srirachamayo
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Het biffgryta med vitlökssmetana
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingsteak med srirachayoghurt och varm sparrissallad
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga