UNDER 30 MIN | Enkel

Grönkålssallad med pepparrot och yozo

Lyft grönkålssalladen till en nya höjder. Låt grönkålen och silveröken marinera i en het dressing av soja, limesaft och chili. Blanda ner sojabönor och toppa sedan salladen med grönkål, rostade sesamfrön, rostad lök och färsk riven pepparrot. Ett supertillbehör till både kött och fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Skala och skiva löken tunt, gärna på en mandolin.
  3. Blanda soja, yozo, gochujangpasta, sesamolja och honung till en dressing. Marinera lök och grönkål i dressingen ca 15 minuter. Vänd runt salladen då och då.
  4. Vänd ner sojabönorna i salladen.
  5. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Blanda fröna med rostad lök.
  6. Skala och riv pepparroten fint på ett rivjärn.
  7. Toppa salladen med pepparrot, sesam och rostad lök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i gochujangpastan.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 silverlök
  • 4 msk japansk soja
  • 3 msk yozo- eller limesaft
  • 2 tsk gochujangpasta eller srirachasås
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 förp hackad grönkål (à 125 g)
  • 1 1/2 dl sojabönor
  • 1/2 dl sesamfrö
  • 1 dl rostad lök
  • 1/2 dl färsk riven pepparrot