Nasi goreng

Stekt ris med grönsaker och kyckling ger dig en god nasi goreng. Nasi goreng härstammar från Indonesien och är egentligen en slags pytt i panna. Så ta de grönsaker du har hemma, kyckling eller annat protein, sätt till kryddor och stek med riset och du kan servera en alldeles egen nasi goreng.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2530 KJ / 604 kCal
Fett20 g
Salt2.7 g
Kolhydrater56 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Som holländare är Nasi en av de vanligaste middagsrätterna i Holland. På grund av banden mellan Holland och Indonesien genom århundradena har vi ett rikt (fusions)kök Man kan dock inte göra Nasi goreng utan indonesisk räkpasta (trassie) vilket behövs för att göra en "boemboe". Grovhacka två schalottenlökar och vitlöken. Ta vid behov bort kärnorna från chilipepparn och hacka dem grovt. Mal schalottenlöken, vitlöken, chilipepparn och trassien till en pasta i en matberedare eller mortel. Denna "boemboe" steks i ett par minuter, varefter du tillsätter riset och steker. Ovanstående är avgörande för en bra nasi goreng.
John
2025-09-04Följer man receptet så är det fattigt med kryddor. Jag dubblade sambal och tomatpure och satte i en extra msk ketjap. En extra vitlöks klyfta. Funkar bra. Inget recept jag kommer göra igen dock.
Fatima
2025-08-27Skippade salladskålen o vitlök. Men la till räkor o skinka. Maträtten blev jätte uppskattad av hela familjen.
Kati
2025-06-25