Julbröd med pesto och mozzarella 

17
4
Julbröd med pesto och mozzarella 

Ett lekfullt och gott julbröd med smak av pesto. Brödbollar fylls med grön pesto och bitar av mozzarella, och formas till en vacker julgran innan det gräddas. Ett perfekt bröd till många, på till exempel buffé eller julbord!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Julbröd med pesto och mozzarella 

Ingredienser

1 bröd
25 g
färsk jäst
50 g
smör
2 1/2 dl
mjölk (3%)
2
äggulor
7 1/2 dl
vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
1 tsk
salt
-
mjöl till utbakning

Fyllning

250 g
mozzarella
1 1/2 dl
grön pesto

Dekorering

1
äggvita
2 msk
sesamfrön
1 dl
hackad basilika

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Anna

2021-01-15

Tyckte bollarna blev väldigt kompakta. Var inte värt allt arbete det krävdes tyvärr.

Rose-marie

2020-12-03

Till mitt julbord så läckert!

Cecilia

2020-11-18

3786 kcal per portion?? Vad räknas som en portion egentligen 😂

Redaktionen ICAse

2021-01-15

Hej Cecilia! Ursäkta sent svar. Haha! Ja, det är ju inte så lätt att se den lilla förklaringen under texten För alla att näringsvärdet är beräknat på hela brödet... 😉 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 15843 KJ / 3786 kCal
Fett 196 g
Salt 12 g
Kolhydrater 373 g
Protein 122 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept