Julbröd med pesto och mozzarella
Ett lekfullt och gott julbröd med smak av pesto. Brödbollar fylls med grön pesto och bitar av mozzarella, och formas till en vacker julgran innan det gräddas. Ett perfekt bröd till många, på till exempel buffé eller julbord!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
1 bröd
25 g färsk jäst
50 g smör
2 1/2 dl mjölk (3%)
2 äggulor
7 1/2 dl vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
1 tsk salt
mjöl till utbakning
Fyllning
250 g mozzarella
1 1/2 dl grön pesto
Dekorering
1 äggvita
2 msk sesamfrön
1 dl hackad basilika
Gör så här
00:05:00
00:10:00
01:00:00
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.
Energi15843 KJ / 3786 kCal
Fett196 g
Salt12 g
Kolhydrater373 g
Protein122 g
Kommentarer
Kan man förbereda allt dagen innan och förvara kallt och grädda brödet innan servering?
Lena
2024-12-16Hej Lena! Det är inget vi har provat men om du ska göra det så är det nog bra om du inte värmer mjölken utan tar kall mjölk. då tar inte jäsningen sån fart på en gång utan kan jäsa i lugn och ro i kylan under natten. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-18Tyckte bollarna blev väldigt kompakta. Var inte värt allt arbete det krävdes tyvärr.
Anna
2021-01-15Till mitt julbord så läckert!
Rose-marie
2020-12-03