Julbröd med pesto och mozzarella
Ett lekfullt och gott julbröd med smak av pesto. Brödbollar fylls med grön pesto och bitar av mozzarella, och formas till en vacker julgran innan det gräddas. Ett perfekt bröd till många, på till exempel buffé eller julbord!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
1 bröd
25 g färsk jäst
50 g smör
2 1/2 dl mjölk (3%)
2 äggulor
7 1/2 dl vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
1 tsk salt
mjöl till utbakning
Fyllning
250 g mozzarella
1 1/2 dl grön pesto
Dekorering
1 äggvita
2 msk sesamfrön
1 dl hackad basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.
Energi15843 KJ / 3786 kCal
Fett196 g
Salt12 g
Kolhydrater373 g
Protein122 g
Kommentarer
Tyckte bollarna blev väldigt kompakta. Var inte värt allt arbete det krävdes tyvärr.
Anna
2021-01-15Till mitt julbord så läckert!
Rose-marie
2020-12-033786 kcal per portion?? Vad räknas som en portion egentligen 😂
Cecilia
2020-11-18Hej Cecilia! Ursäkta sent svar. Haha! Ja, det är ju inte så lätt att se den lilla förklaringen under texten För alla att näringsvärdet är beräknat på hela brödet... 😉 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-15