Minipizza bianca med sardeller, kapris och tryffelsalami

30
0
Minipizza bianca med sardeller, kapris och tryffelsalami

Slipp springet mellan kök och uteplats – grilla hela menyn istället. Det finns mängder av smårätter och annat gott som du kan fixa på grillen. Vad sägs om smårätter som pizza slices när gästerna anländer? Vi lär dig smårätternas ädla konst.

Minipizza bianca med sardeller, kapris och tryffelsalami

Ingredienser

8 pizzor

Pizzadeg

1/3 förp färsk jäst (à 50 g)
3 dl kallt vatten
3 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
7 - 7 1/2 dl vetemjöl (7-7 1/2 dl vetemjöl motsvarar 420-450 g)

Topping

1 vitlöksklyfta
6 sardellfiléer
1 msk kapris
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 msk olivolja
8 babyplommontomater
nymalen svartpeppar
24 skivor tryffelsalami

Till garnering

färsk basilika

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör en glutenfri pizzadeg eller köp fryst glutenfri pizzabotten eller glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Näringsvärdet är beräknat på 4 port.

Gör så här

Tips

Be att få köpa 2 pizzadegar från din lokala pizzeria eller gör en deg dagen innan.

Om du bakar i ugn:
Sätt ugnen på 250°C och förvärm pizzastenen eller plåten. Följ recepten enligt ovan och lägg pizzorna på den förvärmda pizzastenen eller plåten och grädda 10-12 minuter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3080 KJ / 736 kCal
Fett 32 g
Salt 4.55 g
Kolhydrater 81 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden