Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Minipizza bianca med sardeller, kapris och tryffelsalami

Slipp springet mellan kök och uteplats – grilla hela menyn istället. Det finns mängder av smårätter och annat gott som du kan fixa på grillen. Vad sägs om smårätter som pizza slices när gästerna anländer? Vi lär dig smårätternas ädla konst.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 pizzor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pizzadeg (dagen innan): Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt vatten, olivolja och salt. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen ca 5 minuter för hand eller i maskin tills den känns elastisk och smidig.
  2. Häll ut degen på en mjölad bänk, dela den i 8 delar (för 8 pizzor) och rulla till små bollar. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pudra på lite mjöl. Lägg degarna på bakplåtspappret och pudra över mjöl. Täck degarna med plastfilm och förvara i kylskåp 24 timmar.
  3. Ta fram degarna från kylen ca 15 minuter innan de ska bakas ut.
  4. Topping: Skala och riv vitlöken. Hacka sardellerna och kaprisen. Riv mozzarellan grovt.
  5. Rör ihop vitlök, sardeller, kapris och olivolja.
  6. Häll ut 1 dl vetemjöl på bänken. Om du köpt degen, dela varje deg i 4 delar. Tryck ut till 8 små rundlar (för 8 pizzor) ca 15 cm i diameter i mjölet. Undvik att trycka på kanterna. Lyft upp och slå av mjölet försiktigt.
  7. Fördela mozzarellan på pizzorna och ringla över kapris- och sardelloljan. Lägg en tomat i mitten.
  8. Låt pizzastenen bli riktigt varm på grillen och grädda sedan pizzorna under lock 5-10 minuter till guldbrun undersida.
  9. Lyft av pizzorna från stenen, peppra och lägg på salami. Garnera med basilika.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör en glutenfri pizzadeg eller köp fryst glutenfri pizzabotten eller glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Näringsvärdet är beräknat på 4 port.

Tips

Be att få köpa 2 pizzadegar från din lokala pizzeria eller gör en deg dagen innan.

Om du bakar i ugn:
Sätt ugnen på 250°C och förvärm pizzastenen eller plåten. Följ recepten enligt ovan och lägg pizzorna på den förvärmda pizzastenen eller plåten och grädda 10-12 minuter.

Ingredienser

Portioner: 8 pizzor
Pizzadeg
  • 1/3 förp färsk jäst (à 50 g)
  • 3 dl kallt vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 7 - 7 1/2 dl vetemjöl (7-7 1/2 dl vetemjöl motsvarar 420-450 g)
Topping
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 sardellfiléer
  • 1 msk kapris
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 2 msk olivolja
  • 8 babyplommontomater
  • nymalen svartpeppar
  • 24 skivor tryffelsalami
Till garnering
  • färsk basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3080 kJ / 736 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer