Nachos med svarta bönor och salsa

27
3 Klimatsmart
Nachos med svarta bönor och salsa

Vardagslyxa med nachos till middag. Lägg chipsen på en plåt och toppa med den smakrika bönröran och rivna osten. Medan den gratineras i ugnen svänger du ihop tomat- och paprikasalsan med rödlök och limesaft. Strö slutligen över sallad och majs över nachosen och servera med salsan och gräddfil.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Nachos med svarta bönor och salsa

Ingredienser

4 portioner

Bönor

2 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olja
1/2 msk sambal oelek
2 msk tomatpuré
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt

Nachos

200 g nachochips
1/2 påse riven ost (à 150 g)

Salsa

3 tomater
1 grön paprika
1 lime
1 msk olja
salt
peppar
340 g majskorn
1/2 isbergssallad
1 1/2 dl gräddfil

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ. Byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Christina

2022-04-29

Ännu en miss av er. Usch!

Johann

2020-07-14

Jättegott - trots att jag köpte färdig salsa!

Camilla

2017-11-29

Grymt gott! 👌🏻

Näringsvärde per portion

Energi 2602 KJ / 619 kCal
Fett 25 g
Salt 2.57 g
Kolhydrater 68 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden