Nachos med svarta bönor och salsa

Vardagslyxa med nachos till middag. Lägg chipsen på en plåt och toppa med den smakrika bönröran och rivna osten. Medan den gratineras i ugnen svänger du ihop tomat- och paprikasalsan med rödlök och limesaft. Strö slutligen över sallad och majs över nachosen och servera med salsan och gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Ingredienser
4 portioner
Bönor
2 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olja
1/2 msk sambal oelek
2 msk tomatpuré
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
Nachos
200 g nachochips
1/2 påse riven ost (à 150 g)
Salsa
3 tomater
1 grön paprika
1 lime
1 msk olja
salt
peppar
340 g majskorn
1/2 isbergssallad
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 619 kCal
Fett25 g
Salt2.57 g
Kolhydrater68 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt
Agnes
2025-02-09Bra recept men lite för lite kryddning till bönorna. Jag tar en msk sambal oelek. Sen går det lika bra med turkisk yoghurt om du inte har gräddfil hemma. Ost 1/2 påse 150 g. Det beror nog på påsen storlek. Håll er till hur många gram så blir det enklare:)
Kristin
2023-10-04Mycket gott
Maria
2023-05-09