Nachos med svarta bönor och salsa
Vardagslyxa med nachos till middag. Lägg chipsen på en plåt och toppa med den smakrika bönröran och rivna osten. Medan den gratineras i ugnen svänger du ihop tomat- och paprikasalsan med rödlök och limesaft. Strö slutligen över sallad och majs över nachosen och servera med salsan och gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018
Ingredienser
4 portioner
Bönor
2 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olja
1/2 msk sambal oelek
2 msk tomatpuré
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
Nachos
200 g nachochips
1/2 påse riven ost (à 150 g)
Salsa
3 tomater
1 grön paprika
1 lime
1 msk olja
salt
peppar
340 g majskorn
1/2 isbergssallad
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 619 kCal
Fett25 g
Salt2.57 g
Kolhydrater68 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra recept men lite för lite kryddning till bönorna. Jag tar en msk sambal oelek. Sen går det lika bra med turkisk yoghurt om du inte har gräddfil hemma. Ost 1/2 påse 150 g. Det beror nog på påsen storlek. Håll er till hur många gram så blir det enklare:)
Kristin
2023-10-04Mycket gott
Maria
2023-05-09Jättegott!!
Johanna
2022-08-22