Gratinerade nachos med mangosalsa

8
1 Klimatsmart
Gratinerade nachos med mangosalsa

En smakrik bönröra får här ihop med nachos och riven ost gratineras samman i ugnen. Nog för att detta är gott i sig, men den serveras även med en gräddfilssås smaksatt med lime, och en salsa innehållande allt från mango till gurka och koriander. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2020

Gratinerade nachos med mangosalsa

Ingredienser

4 portioner

Nachos

1
förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1
förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1/2
rödlök
1
vitlöksklyfta
1/2 msk
olja
1/2 msk
sambal oelek
2 msk
tomatpuré
1/2 dl
vatten
1/2 tsk
salt
200 g
nachochips
1/2
påse riven ost (à 150 g)
1
lime skalet
2 dl
gräddfil
-
salt
-
peppar

Salsa

1
gurka
250 g
fryst mango
1/2
rödlök
1
kruka koriander
1
lime saften
1/2 msk
olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Åsa

12/2/2019

Det här smakade bra, och kan faktiskt ersätta den traditionella köttfärstacosen. Bönröran blev dock ganska torr så nästa gång kommer jag att prova späda ut den lite med passerade tomater.

Näringsvärde per portion

Energi 2590 KJ / 620 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 67 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept