Gratinerade nachos med mango- och avokadosalsa

8
4 Klimatsmart
Gratinerade nachos med mango- och avokadosalsa

Hurra! Du får äta med händerna idag! Detta recept är perfekt att ställa fram, där alla får äta från en och samma plåt. Nachos, bönor, tomatsås och ost gratineras i ugnen, och till serveras självklart en salsa gjord på avokado, gurka och mango. Vill du dippa? Då ser vi till att en limedipp också står på bordet!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2020

Gratinerade nachos med mango- och avokadosalsa

Ingredienser

4 portioner

Nachos

1
förp kokta svarta bönor
340 g
majskorn
1/2
rödlök
1
vitlöksklyfta
1/2 msk
olja
1/2 tsk
sambal oelek
390 g
pastasås basilika
1/2 tsk
salt
200 g
nachochips
2 dl
riven prästost

Limedipp

1
lime (skalet)
2 dl
gräddfil
-
salt
-
peppar

Salsa

2
avokado
1/2
gurka
250 g
fryst mango
1/2
rödlök
1
lime (saften)
1/2 msk
olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Linda

8/10/2020

Supergod och enkel! Barnen älskar detta också!

Solweig

6/4/2020

Super gott! Snabbt o smidigt o göra.

Terese

4/19/2020

Inget vi gör igen. Vi gillade det inte

Näringsvärde per portion

Energi 3416 KJ / 817 kCal
Fett 43 g
Salt 4 g
Kolhydrater 79 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept