Gratinerade nachos med mango- och avokadosalsa
Hurra! Du får äta med händerna idag! Detta recept är perfekt att ställa fram, där alla får äta från en och samma plåt. Nachos, bönor, tomatsås och ost gratineras i ugnen, och till serveras självklart en salsa gjord på avokado, gurka och mango. Vill du dippa? Då ser vi till att en limedipp också står på bordet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2025
Ingredienser
4 portioner
Nachos
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 förp majskorn (à 340 g)
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olja
1/2 tsk sambal oelek
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
1/2 tsk salt
200 g nachochips
2 dl riven prästost
Limedipp
1 lime (skalet)
2 dl gräddfil
salt
peppar
Salsa
2 avokado
1/2 gurka
250 g fryst mango
1/2 rödlök
1 lime (saften)
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3416 KJ / 817 kCal
Fett43 g
Salt4 g
Kolhydrater79 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Jag tryckte även några droppar lime i Salsan! Glad att vi slapp koriander och chili i salsan som det ofta är.
Karin
2024-08-05Har gjort detta ett antal gånger nu, och det är verkligen supergott!
Johan
2022-01-18Supergod och enkel! Barnen älskar detta också!
Linda
2020-08-10