Mynta- och saffranscouscous

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0Klimatsmart
Mynta- och saffranscouscous

Denna himmelska mynta- och saffrancouscous kommer få dina gäster på fall. Låt bara couscousen svälla i saffransbuljongen före du snabbt rör i knapriga nötter, örter och tärnad paprika. Supergott och snabblagat!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2002

Mynta- och saffranscouscous

Ingredienser

4 portioner
4 dl  grönsaksbuljong
1/2 g  saffran (kan uteslutas)
4 dl  couscous
1   vitlöksklyfta
1 dl  cashewnötter
1   orange paprika
1   gul paprika
1/2 dl  finhackad mynta eller persilja
1   citron

För alla

Läs noga ingredienserna på grönsaksbuljonen. I övrigt är mynta- och saffranscouscous fri från ägg, laktos och mjölkprotein men innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi920 KJ / 220 kCal
Fett7.8 g
Salt0.72 g
Kolhydrater28.2 g
Protein7.3 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Yoghurtmarinerade karréspett med gul couscous
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Väldoftande couscoussallad
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Couscoussallad med frukt och nötter
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade pumpaskivor
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med couscous, aprikoser och cashewnötter
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffranspasta med skaldjur
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga