Mynta- och saffranscouscous | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mynta- och saffranscouscous

Denna himmelska mynta- och saffrancouscous kommer få dina gäster på fall. Låt bara couscousen svälla i saffransbuljongen före du snabbt rör i knapriga nötter, örter och tärnad paprika. Supergott och snabblagat!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen med saffran. Häll det över grynen och låt allt svälla i ca 5 minuter. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
  2. Rosta nötter och vitlök i en torr stekpanna tillsammans.
  3. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna fint.
  4. Blanda samman couscous, nötter, paprika samt örter. Pressa citronjuice över och servera.

För alla

Läs noga ingredienserna på grönsaksbuljonen. I övrigt är mynta- och saffranscouscous fri från ägg, laktos och mjölkprotein men innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 g saffran (kan uteslutas)
  • 4 dl couscous
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 orange paprika
  • 1 gul paprika
  • 1/2 dl finhackad mynta eller persilja
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 920 kJ / 220 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept