Mynta- och saffranscouscous

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Mynta- och saffranscouscous

Denna himmelska mynta- och saffrancouscous kommer få dina gäster på fall. Låt bara couscousen svälla i saffransbuljongen före du snabbt rör i knapriga nötter, örter och tärnad paprika. Supergott och snabblagat!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2002

Mynta- och saffranscouscous

Ingredienser

4 portioner
4 dl  grönsaksbuljong
1/2 g  saffran (kan uteslutas)
4 dl  couscous
1   vitlöksklyfta
1 dl  cashewnötter
1   orange paprika
1   gul paprika
1/2 dl  finhackad mynta eller persilja
1   citron

För alla

Läs noga ingredienserna på grönsaksbuljonen. I övrigt är mynta- och saffranscouscous fri från ägg, laktos och mjölkprotein men innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi920 KJ / 220 kCal
Fett7.8 g
Salt0.72 g
Kolhydrater28.2 g
Protein7.3 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Väldoftande couscoussallad
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Yoghurtmarinerade karréspett med gul couscous
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Couscoussallad med frukt och nötter
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med couscous, aprikoser och cashewnötter
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödstrimma med mango-chilisås och cashewnötter
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönsakscouscous
Betyg 2.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga