Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Väldoftande couscoussallad

Väldoftande couscous och ruccolasallad med underbara smaker av paprika, kanel och kardemumma. Couscoussalladen passar bra som lunch eller som ett tillbehör till exempelvis grillad kyckling.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, dela, kärna ur och finhacka paprikorna.
  2. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen tillsammans med paprika, kanel, kardemumma och smör.
  3. Skär ruccolan grovt och blanda ner i couscousen när den svalnat. Spara ev några blad att garnera med.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin.

Tips

Serverar du salladen i glas och köttet på pinne behöver du ingen tallrik. Eller servera salladen på ett stort fat. Det går även bra att byta ut couscousen mot bulgur.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl couscous
  • 1 orange paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 bitar hel kanel
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 dl ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1130 kJ / 270 kCal
Fett: 5 g
Läs mer om näringsvärden