Ett riktigt gott julbröd med russin, aprikoser, valnötter och hasselnötter – allt som hör vintersäsongens smaker till! Receptet är enkelt att baka och passar såväl vana som ovana bagare.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Recept och bild i samarbete med Kungsörnen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bytte ut russin mot katrinplommon, aprikoser mot tranbär och hackade i dadlar istället för hasselnötter. Fick sänka ugnen något och ha bröden i en liten stund extra. Funkar att pensla med ägg för lite mer gyllenbrun nyans.
Martina
2022-12-22Byt vatten mot julmust. Låt nötter och frukter dra i glögg du värmer upp. Jag har i en nypa krossade nejlikor samt en nypa ingefära i mitt bröd. Mjölet byter jag ut till lantmjöl och 5 dl. Tiden i ugnen samma och nedre delen av ugnen efter halva tiden.
Fredrik
2021-12-20Gott bröd, men blev kladdigt inuti. Bakade därför nästa gång ut det i små bullar, och det blev perfekt.
Beatrice
2021-02-22