Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttbullar med pistage och citron- och dillyoghurt

I det här receptet vänder du ned hackade pistagenötter i färsen. Köttbullarna får en spännande smak med den knapriga pistagen inuti. Njut av köttbullarna tillsammans med ugnsrostad aubergine och en frisk yoghurt med smak av hackad dill och rivet citronskal.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Aubergine: Ansa och klyfta auberginen. Blanda den med oljan och salt och peppar i en bunke. Häll ut på den varma plåten och sätt in den mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Köttbullar: Blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå och svälla någon minut. Hacka pistagenötterna och vänd ner.
  4. Blanda ner resten av ingredienserna till färsbollarna. Rulla dem till bullar.
  5. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Yoghurt: Hacka dillen och riv skalet av citronen. Blanda det med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  7. Köttbullar: Bryn bullarna runt om i oljan i en stekpanna. Sätt in pannan mitt i ugnen ca 5 minuter eller häll ut bullarna på plåten tillsammans med auberginen.
  8. Till servering: Servera köttbullarna med ris, sås, aubergine och mangold.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Tips

Vitlök och chiliflakes är gott att blanda i auberginen. Gör citronvatten av resten av citronen.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad aubergine
  • 1 aubergine
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Köttbullar
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olja
Ris
  • 4 port ris
Citron- dillyoghurt
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 citron
  • 2 dl matyoghurt
Till servering
  • 65 g röd mangold
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3098 kJ / 740 kCal