Köttbullar med pistage och citron- och dillyoghurt
I det här receptet vänder du ned hackade pistagenötter i färsen. Köttbullarna får en spännande smak med den knapriga pistagen inuti. Njut av köttbullarna tillsammans med ugnsrostad aubergine och en frisk yoghurt med smak av hackad dill och rivet citronskal.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2016
Ingredienser
4 portioner
Rostad aubergine
1 aubergine
1 msk olivolja
salt och peppar
Köttbullar
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 dl pistagenötter
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g nötfärs
2 msk olja
Ris
4 port ris
Citron- dillyoghurt
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 citron
2 dl matyoghurt
Till servering
65 g röd mangold
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Tips
Vitlök och chiliflakes är gott att blanda i auberginen. Gör citronvatten av resten av citronen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3098 KJ / 740 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein39 g
Kommentar
Inge mer lök i mina köttbullar, hädanefter blir det pistagenötter!! Så gott!
Anna
2016-03-17