Köttbullar med pistage och citron- och dillyoghurt

23
1
Köttbullar med pistage och citron- och dillyoghurt

I det här receptet vänder du ned hackade pistagenötter i färsen. Köttbullarna får en spännande smak med den knapriga pistagen inuti. Njut av köttbullarna tillsammans med ugnsrostad aubergine och en frisk yoghurt med smak av hackad dill och rivet citronskal.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2016

Köttbullar med pistage och citron- och dillyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Rostad aubergine

1
aubergine
1 msk
olivolja
-
salt och peppar

Köttbullar

1 1/2 dl
mjölk
1/2 dl
ströbröd
1 dl
pistagenötter
1
ägg
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
500 g
nötfärs
2 msk
olja

Ris

4
port ris

Citron- dillyoghurt

1
ask färsk dill (à 20 g)
1
citron
2 dl
matyoghurt

Till servering

65 g
röd mangold

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Vitlök och chiliflakes är gott att blanda i auberginen. Gör citronvatten av resten av citronen.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentar

Anna

3/17/2016

Inge mer lök i mina köttbullar, hädanefter blir det pistagenötter!! Så gott!��

Näringsvärde per portion

Energi 3098 KJ / 740 kCal
Fett 38 g
Salt 3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept