Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mustiga köttbullar i tomatsås

Mustiga köttbullar i tomatsås för tankarna hela vägen till Italien. Denna favorit får en tydlig saftig smak då zucchini är en av ingredienserna i köttbullarna. Tomatsåsen kryddas med basilika och vitlök och är ett självklart tillbehör i denna rätt. Servera med nykokt rykande pasta och det är dags att hugga in.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Köttbullar: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla några minuter.
  3. Blanda ner tapenade, kryddor och färs.  Forma den till köttbullar. 
  4. Bryn köttbullarna runt om i smöret i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 8 minuter.
  5. Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök i olja i en stekpanna. Strö över socker och fräs tills det har smält. Tillsätt tomater och buljongtärning och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Strimla basilika.
  7. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 
  8. Tomatsås: Vänd ner basilikan i tomatsåsen. Blanda såsen med pastan.
  9. Till servering: Servera pastan med köttbullarna och salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Köttbullar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl tapenade (zucchini/paprika)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk smör
Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 kruka basilika
  • 4 port pasta
Till servering
  • 1 romansallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2739 kJ / 655 kCal