Hamburgare med tzatziki och klyftpotatis

30
0
Hamburgare med tzatziki och klyftpotatis

Favoriten hamburgare, med spännande smaker från Grekland, känns både fräsch, mättande och somrig! De saftiga burgarna får sin fina smak av dijonsenap, salt och peppar och serveras med bröd, krispig sallad, skivade tomater, tzatziki och ugnsstekt klyftpotatis! Hoppas det ska smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2013

Hamburgare med tzatziki och klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
2 msk olivolja
salt och peppar
ca 420 g nötfärs
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt (10 %)
1 romansallad
2 tomater
4 hamburgerbröd

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2734 KJ / 655 kCal
Fett 228 g
Kolhydrater 708 g
Protein 363 g
Läs mer om näringsvärden