Parisare med bönkräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Parisare med bönkräm

Parisare med bönkräm är en modern, fräsch och välsmakande variant av hamburgare som uppskattas hos både stora och små! Forma nötfärsen till saftiga biffar som steks i lite matfett och serveras med len bönkräm, stekta ägg, fräscha grönsaker och rostat hamburgerbröd. Supergott och klart på under 30 minuter!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Mixa dem släta med gräddfil, vatten och timjan till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda färsen med saltet och pepparn. Forma färsen till 4 biffar (för 4 port) och stek i hälften av matfettet i en stekpanna ca 6 minuter på medelvärme, vänd då och då.
  3. Plocka bladen från romansalladen. Skala och skiva rödlöken tunt.
  4. Stek äggen i resten av matfettet. Rosta gärna bröden.
  5. Servera parisarna med bönkräm, stekta ägg och grönsakerna.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 380 g kokta vita bönor
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • ca 420 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 romansallad
  • 1/2 rödlök
  • 4 ägg
  • 4 hamburgerbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3194 kJ / 764 kCal