Parisare med bönkräm

2
2
Parisare med bönkräm

Parisare med bönkräm är en modern, fräsch och välsmakande variant av hamburgare som uppskattas hos både stora och små! Forma nötfärsen till saftiga biffar som steks i lite matfett och serveras med len bönkräm, stekta ägg, fräscha grönsaker och rostat hamburgerbröd. Supergott och klart på under 30 minuter!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013

Parisare med bönkräm

Ingredienser

4 portioner
380 g kokta vita bönor
1/2 dl gräddfil
1 msk vatten
1 tsk timjan
salt och peppar
ca 420 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
1/2 romansallad
1/2 rödlök
4 ägg
4 hamburgerbröd

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Redaktionen

2013-08-27

Hej Susanne! Vi har nu ändrat till mer lämligt 4 st. Tack för din uppmärksamhet!

Susanne

2013-08-24

Varför 4 ägg och 8 hamburgerbröd??...Blev ju jättesmå biffar...Vi gjorde istället 6 biffar och 6 ägg.

Näringsvärde per portion

Energi 3194 KJ / 764 kCal
Fett 27.2 g
Kolhydrater 73.4 g
Protein 49.6 g
Läs mer om näringsvärden