Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Eriks cheeseburgare original med bearnaise

En riktigt smarrig cheeseburgare signerad Erik Lallerstedt. Hemligheten bakom en god burgare är att blanda färsen med alla ingredienser och låta den vila en bra stund innan den steks. Servera mellan stekta brödskivor med de klassiska tillbehören sallad, rödlök och tomat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Burgare: Blanda alla ingredienser till hamburgarna i en bunke. Låt gärna färsen vila i en timme.
  2. Forma nötfärsen till hamburgare och stek i gjutjärnspanna eller grilla 2-3 minuter per sida eller till önskad stekgrad. Lägg på osten när det återstår ca 1 minut och lägg ett lock på stekpannan så att osten smälter.
  3. Tillbehör: Rosta eller smörstek brödskivorna. Lägg sallad och bearnaise på brödet, sedan burgaren med ost, lök, tomat och sist den andra brödskivan. Servera som på bilden med extra bearnaise.

För alla

Kontrollera noga innehållet i worchestersåsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: rosta eller välj laktosfritt smör att steka brödet i.
Gör mjölkproteinfri: uteslut eller byt cheddarosten mot mjölkproteinfritt osterstättnigsalternativ. Rosta eller välj mjölkproteinfritt matfett att steka brödet i.

Recept och bild i samarbete med Eriks® såser.

Ingredienser

Portioner: 4
Burgare
  • 500 g grovmalen nötfärs (gärna högrevsfärs)
  • 1 medelstor råriven gul lök
  • 1 msk worchestersås
  • 2 äggulor
  • salt och peppar
  • 3 krm allroundkrydda
Tillbehör
  • 8 skivor cheddarost
  • ev smör (att steka brödet i)
  • 8 skivor bergis eller formfranska
  • romansallad
  • 1 burk bearnaisesås (à 230 g)
  • 1 skivad rödlök
  • 1 skivad tomat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?