Mustig tomatsoppa med mozzarella och basilika
Denna tomatsoppa grundad på krossade tomater är värmande och mustig en kall höstdag. Pastan och mozzarellan gör den lite matigare. Krydda med basilika och oregano och servera med vitlöksbröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
180 g grillad paprika
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk torkad oregano
3 dl liten pasta (t ex snäckor eller risoni)
2 vitlöksbaguetter
1 kruka strimlad basilika
1 tsk strösocker
150 g mozzarella
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett13 g
Salt1.36 g
Kolhydrater86 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt god, mustig och balanserad! Jag hade i lite soltorkade tomater utöver den grillade paprikan och gjorde buljongen lite starkare. För att kunna ta med soppan i matlåda kokade jag också pastan separat - den blir så trist om den ligger länge i vätska.
Annika
2014-09-23Väldigt god och mättande men jag tar nog någon lite större pasta än risoni nästa gång.
Nina
2013-11-03Jättegod soppa och mättande. Att mixa basilika och olja och dutta på vad riktigt gott. Gör gärna igen.
Helena
2011-08-30