Mustig tomatsoppa med mozzarella och basilika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mustig tomatsoppa med mozzarella och basilika

Denna tomatsoppa grundad på krossade tomater är värmande och mustig en kall höstdag. Pastan och mozzarellan gör den lite matigare. Krydda med basilika och oregano och servera med vitlöksbröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Låt paprikan rinna av och skär den i strimlor.
  2. Fräs lök och paprika i oljan ca 3 minuter i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater, buljong, oregano och pasta. Låt koka under lock tills pastan är klar enligt koktidsanvisningen på förpackningen. Rör då och då.
  3. Värm under tiden bröden enligt anvisning på förpackningen.
  4. Rör ner basilikan i soppan. Smaka av med socker, salt och peppar.
  5. Toppa soppan med bitar av mozzarella och servera genast med vitlöksbröden.

För alla

Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: ersätt mozzarella med t ex laktosfri salladsost, kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med mjölkfritt alternativ, t ex tofu, kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Barnknepet: Mixa soppan slät innan du tillsätter pastan. För mer smak: Mixa gärna basilikan med vitlök och olivolja. Salta lätt och ringla örtoljan över soppan vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 180 g grillad paprika
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 dl liten pasta (t ex snäckor eller risoni)
  • 2 vitlöksbaguetter
  • 1 kruka strimlad basilika
  • 1 tsk strösocker
  • 150 g mozzarella
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2310 kJ / 550 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept