Mustig tomatsoppa med mozzarella och basilika

Betyg 3.8 av 5.
58 personer har röstat
5
Mustig tomatsoppa med mozzarella och basilika

Denna tomatsoppa grundad på krossade tomater är värmande och mustig en kall höstdag. Pastan och mozzarellan gör den lite matigare. Krydda med basilika och oregano och servera med vitlöksbröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011

Mustig tomatsoppa med mozzarella och basilika

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
180 g  grillad paprika
1 msk  olivolja
2   burkar krossade tomater (à 400 g)
1 l  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk  torkad oregano
3 dl  liten pasta (t ex snäckor eller risoni)
2   vitlöksbaguetter
1   kruka strimlad basilika
1 tsk  strösocker
150 g  mozzarella
salt och peppar

För alla

Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: ersätt mozzarella med t ex laktosfri salladsost, kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med mjölkfritt alternativ, t ex tofu, kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Mixa soppan slät innan du tillsätter pastan.
För mer smak: Mixa gärna basilikan med vitlök och olivolja. Salta lätt och ringla örtoljan över soppan vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt god, mustig och balanserad! Jag hade i lite soltorkade tomater utöver den grillade paprikan och gjorde buljongen lite starkare. För att kunna ta med soppan i matlåda kokade jag också pastan separat - den blir så trist om den ligger länge i vätska.

Annika

2014-09-23

Väldigt god och mättande men jag tar nog någon lite större pasta än risoni nästa gång.

Nina

2013-11-03

Jättegod soppa och mättande. Att mixa basilika och olja och dutta på vad riktigt gott. Gör gärna igen.

Helena

2011-08-30

Näringsvärde per portion

Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett13 g
Salt1.36 g
Kolhydrater86 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ostfylld portabella med risotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig korv- och rotfruktsgryta med ostbröd
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisksoppa med lök, tomat och morot
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta chitarra i tomatsås med mozzarella
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minestrone med pancetta och pesto
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italiensk tomatsoppa
Betyg 4 av 5.
71 personer har röstat
Under 45 min att tillaga