Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fisksoppa med lök, tomat och morot

Fisksoppa med lök, tomat och morot är ett krämigt och smakrikt recept med smak av paprika och timjan. Servera soppan som helglunch tillsammans med varmt vitlöksbröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvtina och skär fiskfilén i ca 3 cm tärningar. Skala och hacka lök och morötter. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Fräs lök och morötter i olivoljan i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt tomattärningarna. Rör i paprikapulver och timjan. Låt fräsa ytterligare ca 3 minuter. Tillsätt buljongen, rör om och låt koka ca 20 minuter under lock.
  3. Lägg i fiskbitarna och sjud ytterligare 8-10 minuter. Ta från värmen och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar. Låt koka upp.
  4. Värm vitlöksbaguetterna enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Servera soppan med brödet.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden och baguetterna. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fryst fiskfilé (t ex sej)
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter (à 100 g)
  • 4 tomater
  • 5 msk olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/2 msk timjan
  • 1 1/2 l fisk- eller hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
  • salt och peppar
  • 2 vitlöksbaguetter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2573 kJ / 619 kCal
Läs mer om näringsvärden