Fisksoppa med lök, tomat och morot
Fisksoppa med lök, tomat och morot är ett krämigt och smakrikt recept med smak av paprika och timjan. Servera soppan som helglunch tillsammans med varmt vitlöksbröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g fryst fiskfilé (t ex sej)
2 gula lökar
2 morötter (à 100 g)
4 tomater
5 msk olivolja
2 tsk paprikapulver
1/2 msk timjan
1 1/2 l fisk- eller hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
salt
peppar
2 vitlöksbaguetter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2573 KJ / 619 kCal
Kommentarer
Min barn 13 och 16 älskade soppan.
Jenny
2021-11-21Jag tog i lite gurkmeja o vitlök som jag stekte först med rapsolja. Skippade buljongen. Gott
Eva
2015-05-19