Gnocchi med parmesan
Denna gnocchi gör du hemma av pressad potatis och parmesanost som formas till bollar. Din gnocchi tillagas i kokt vatten innan de blandas med ytterligare lite ost och gräslök i en skål. Servera som den är eller till exempel med en mustig lammragu.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008
Ingredienser
6 portioner
1 kg mjölig potatis
ca 50 g parmesan
1/2 tsk salt och peppar
2 krm peppar
ca 2 1/2 dl vetemjöl
olivolja (helst extra virgin)
finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Går det bra att frysa ned överbliven redan kokt och slungad gnocchi? Alltså färdiglagad
Charlotte
2022-02-12Hej Niklas! Det går bra att frysa in dem innan de har kokat. Lägg dem på brickor i frysen för att undvika att de fastnar i varandra under infrysningen. Lägg därefter i påsar och förvara i frysen fram till kokning. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-03-07Hej! Hemgjord gnocchi är bara såå gott! * Kan man göra en större sats av gnocchin när man ändå håller på och sedan frysa in den? * Före eller efter kokning i så fall? * Har försökt läsa lite om det. Verkar som om man måste styckfrysa dem på brickor först, men om man inte har den platsen i frysen, finns annat alternativ? Ex först lufttorka och sedan frysa in i påsar. * Eller kan man koka dem först och sedan frysa in? Tack på förhand Angelika
Niklas
2016-03-01