Denna gnocchi gör du hemma av pressad potatis och parmesanost som formas till bollar. Din gnocchi tillagas i kokt vatten innan de blandas med ytterligare lite ost och gräslök i en skål. Servera som den är eller till exempel med en mustig lammragu.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Går det bra att frysa ned överbliven redan kokt och slungad gnocchi? Alltså färdiglagad
Charlotte
2022-02-12Hej Niklas! Det går bra att frysa in dem innan de har kokat. Lägg dem på brickor i frysen för att undvika att de fastnar i varandra under infrysningen. Lägg därefter i påsar och förvara i frysen fram till kokning. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-03-07Hej! Hemgjord gnocchi är bara såå gott! * Kan man göra en större sats av gnocchin när man ändå håller på och sedan frysa in den? * Före eller efter kokning i så fall? * Har försökt läsa lite om det. Verkar som om man måste styckfrysa dem på brickor först, men om man inte har den platsen i frysen, finns annat alternativ? Ex först lufttorka och sedan frysa in i påsar. * Eller kan man koka dem först och sedan frysa in? Tack på förhand Angelika
Niklas
2016-03-01