ÖVER 60 MIN | Enkel

Ugnsbakad vegopastej

Ugnsbakad pastej på veganskt vis. Här gör vi en smakrik vegopastej som kryddas med bland annat kryddpeppar, mejram och buljong, och sedan bakas i ugn. Perfekt att ha på smörgåsen, gärna tillsammans med saltgurka!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och hacka löken. Lägg i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser och mixa till en slät blandning.
  3. Smörj en liten brödform ca 20x10 cm med rapsolja och häll i smeten. 
  4. Grädda i mitten av ugnen 45–50 minuter, tills den fått fin färg och fortfarande dallrar lite om man skakar formen. Låt svalna.
  5. Till servering: Servera på rostat bröd med saltgurka.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 liten gul lök
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl havredryck
  • 1 dl havregrädde
  • 2 msk rapsolja (+ extra till formen)
  • 1 msk japansk soja
  • 15 g färsk jäst
  • 1/2 msk pulver grönsaksbuljong
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 krm malen kryddpeppar
Till servering
  • rostat bröd
  • saltgurka