Ugnsbakad vegopastej

5
3
Ugnsbakad vegopastej

Ugnsbakad pastej på veganskt vis. Här gör vi en smakrik vegopastej som kryddas med bland annat kryddpeppar, mejram och buljong, och sedan bakas i ugn. Perfekt att ha på smörgåsen, gärna tillsammans med saltgurka!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Ugnsbakad vegopastej

Ingredienser

6-8
1
liten gul lök
1 dl
havregryn
0.5 dl
ströbröd
1.5 dl
havredryck
1 dl
havregrädde
2 msk
rapsolja (+ extra till formen)
1 msk
japansk soja
15 g
färsk jäst
0.5 msk
pulver grönsaksbuljong
1 tsk
torkad mejram
0.5 tsk
salt
2 krm
vitpeppar
1 krm
malen kryddpeppar

Till servering

rostat bröd
saltgurka

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Mana

9/28/2020

Hur länge håller denna i kylskåp?

Redaktionen ICAse

9/29/2020

Hej Mana! Tiden varierar lite beroende på hur noga man är med att använda rena redskap och om pastejen åker in och ut ur kylen, men den håller ca 1-2 veckor i kylskåp. Hälsningar Ulrika

Kristina

3/21/2020

Tips är att mixa havregryn och lök innan man tillsätter vätskan, blir mer finfördelat då. Men det beror ju på hur känslig man är för små bitar i pastejen. Annars mycket god!

Thina

2/2/2020

Går den att frysa in?

Redaktionen ICAse

3/13/2020

Tack för din återkoppling på mejl Thina! Vad bra att det gick bra att frysa in pastejen och att den inte blev sämre i konsistensen. Hälsningar Elina

Redaktionen ICAse

2/3/2020

Hej Thina! Vi har inte testat att frysa in den. Det går säkerligen men den kan bli vattnig. Om du testar frysa in den så får du gärna höra av dig igen och berätta hur det gick. Hälsningar Elina

Testa liknande recept