Ugnsbakad vegopastej
Ugnsbakad pastej på veganskt vis. Här gör vi en smakrik vegopastej som kryddas med bland annat kryddpeppar, mejram och buljong, och sedan bakas i ugn. Perfekt att ha på smörgåsen, gärna tillsammans med saltgurka!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
Ingredienser
6-8 portioner
1 liten gul lök
1 dl havregryn
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl havredryck
1 dl havregrädde
2 msk rapsolja (+ extra till formen)
1 msk japansk soja
15 g färsk jäst
1/2 msk pulver grönsaksbuljong
1 tsk torkad mejram
1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 krm malen kryddpeppar
Till servering
rostat bröd
saltgurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur länge håller denna i kylskåp?
Mana
2020-09-28Hej Mana! Tiden varierar lite beroende på hur noga man är med att använda rena redskap och om pastejen åker in och ut ur kylen, men den håller ca 1-2 veckor i kylskåp. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-29Tips är att mixa havregryn och lök innan man tillsätter vätskan, blir mer finfördelat då. Men det beror ju på hur känslig man är för små bitar i pastejen. Annars mycket god!
Kristina
2020-03-21Går den att frysa in?
Thina
2020-02-02Tack för din återkoppling på mejl Thina! Vad bra att det gick bra att frysa in pastejen och att den inte blev sämre i konsistensen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-13Hej Thina! Vi har inte testat att frysa in den. Det går säkerligen men den kan bli vattnig. Om du testar frysa in den så får du gärna höra av dig igen och berätta hur det gick. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-03