Blodpudding

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Blodpudding

Har man en gång smakat på hemlagad blodpudding är det svårt att gå tillbaka till den vanliga snabbvarianten. Med härliga smaker av äpple, rimmat fläsk och nejlika blir denna husmansklassiker en riktig nostalgitripp till 1950-talets svenska kök.

Blodpudding

Ingredienser

6 portioner
1   gul lök eller rödlök
1 msk  smör (till stekning)
1   syrligt äpple
50 g  rimmat sidfläsk
50 g  smör
500 g  grisblod
3 1/2 dl  lättöl mjölk eller buljong
3 1/2 dl  grovmalt rågmjöl
2 msk  sirap
1/2 krm  malen nejlika
1 krm  malen kryddpeppar
1 tsk  finstött mejram
1/2 msk  salt
1 krm  peppar

Till servering

rårörda lingon
stekta äppelklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen (om den används).
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Välj öl, buljong eller laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt (fast) matfett. Välj öl eller buljong.

Gör så här

Tips

Vattenbad: Sätt in en långpanna i ugnen och sätt formen med blodpuddingen i långpannan och häll vatten i pannan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wok
Betyg 4.1 av 5.
123 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokado på flera sätt
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tacos
Betyg 3.9 av 5.
583 personer har röstat
Under 30 min att tillaga