ÖVER 60 MIN | Medel

Vegansk havrepastej på danskt vis

Den här veganska havrepastejen är överraskande god och har en julig touch av kryddpeppar. Baka den i ugnen och ställ fram på julbordet! Bjud gärna havrepastejen som snittar med strimlad saltgurka, vinbärsgelé och rostad lök.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Fräs löken i oljan i en stekpanna tills den mjuknar. Låt svalna.
  4. Blanda lök, havregrädde, havregryn, ströbröd, smulad jäst, soja, salt och kryddor till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i en aluminiumform som rymmer 5 dl (för 6-8 port).
  6. Ställ in pastejen i mitten av ugnen ca 1 timme. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylskåp.
  7. Till servering: Servera pastejen på ett gott bröd med saltgurka, vinbärsgelé och rostad lök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i ströbrödet för samtliga allergener.
Innehåller gluten. 

Näringsberäkningen är inkl tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 6-8 bufféportioner
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl havregrädde
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl ströbröd
  • 25 g jäst
  • 1/2 tsk kinesisk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk torkad mejram
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • vitpeppar
Till servering
  • bröd
  • saltgurka
  • vinbärsgelé
  • rostad lök

Näringsvärde
Per portion

Energi 1042 kJ / 247 kCal