Vegansk havrepastej på danskt vis

29
5
Vegansk havrepastej på danskt vis

Den här veganska havrepastejen är överraskande god och har en julig touch av kryddpeppar. Baka den i ugnen och ställ fram på julbordet! Bjud gärna havrepastejen som snittar med strimlad saltgurka, vinbärsgelé och rostad lök.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Vegansk havrepastej på danskt vis

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1/2 gul lök
1 msk rapsolja
2 dl havregrädde
1 dl havregryn
1/2 dl ströbröd
25 g jäst
1/2 tsk kinesisk soja
1/2 tsk salt
1/2 tsk torkad mejram
1 krm mald kryddpeppar
vitpeppar

Till servering

bröd
saltgurka
vinbärsgelé
rostad lök

För alla

Kontrollera noga innehållet i ströbrödet för samtliga allergener.
Innehåller gluten. Näringsberäkningen är inkl tillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Josefin

2020-11-07

10/10!!! Tar lite lite mer kryddpeppar, byter ut sojan och saltet mot 1-2 tsk vit miso, byter ut havregrädden mot havredryck samt vetegroddar istället för ströbröd och anpassar mängden efter konsistens, tillsätter även 1/2 block alspånsrökt tofu och ett par dl kokta linser och bönor om jag har några som ligger och väntar i kylen eller skafferiet. Vilket en ju alltid har såklart :)

Britt

2020-07-23

Kanongod! Har lagat den många gånger nu, byter ut jästen mot torrjäst (ingen jästsmak) ökar soja och kryddpeppar för mer smak

Maja

2019-07-22

Hej! Jag är nyfiken på om det går att frysa in denna pastej? Tack!

Redaktionen ICAse

2019-08-08

Hej Maja! Dessvärre inget vi har provat. Men kan gå, kanske blir lite vattnig vid tining med tanke på havregrädden. Hör gärna av dig om du provar hur det går! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1042 KJ / 247 kCal
Fett 10 g
Salt 1 g
Kolhydrater 32 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden