Den här veganska havrepastejen är överraskande god och har en julig touch av kryddpeppar. Baka den i ugnen och ställ fram på julbordet! Bjud gärna havrepastejen som snittar med strimlad saltgurka, vinbärsgelé och rostad lök.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2016
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Josefin
2020-11-0710/10!!! Tar lite lite mer kryddpeppar, byter ut sojan och saltet mot 1-2 tsk vit miso, byter ut havregrädden mot havredryck samt vetegroddar istället för ströbröd och anpassar mängden efter konsistens, tillsätter även 1/2 block alspånsrökt tofu och ett par dl kokta linser och bönor om jag har några som ligger och väntar i kylen eller skafferiet. Vilket en ju alltid har såklart :)
Britt
2020-07-23Kanongod! Har lagat den många gånger nu, byter ut jästen mot torrjäst (ingen jästsmak) ökar soja och kryddpeppar för mer smak
Maja
2019-07-22Hej! Jag är nyfiken på om det går att frysa in denna pastej? Tack!
Redaktionen ICAse
2019-08-08Hej Maja! Dessvärre inget vi har provat. Men kan gå, kanske blir lite vattnig vid tining med tanke på havregrädden. Hör gärna av dig om du provar hur det går! Hälsningar Michelle