Vegansk havrepastej på danskt vis

Den här veganska havrepastejen är överraskande god och har en julig touch av kryddpeppar. Baka den i ugnen och ställ fram på julbordet! Bjud gärna havrepastejen som snittar med strimlad saltgurka, vinbärsgelé och rostad lök.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Ingredienser
6-8 bufféportioner
1/2 gul lök
1 msk rapsolja
2 dl havregrädde
1 dl havregryn
1/2 dl ströbröd
25 g jäst
1/2 tsk kinesisk soja
1/2 tsk salt
1/2 tsk torkad mejram
1 krm mald kryddpeppar
vitpeppar
Till servering
bröd
saltgurka
vinbärsgelé
rostad lök
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsberäkningen är inkl tillbehör.
Energi1042 KJ / 247 kCal
Fett10 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein5 g
Kommentarer
Hejsan, jag undrar vilken konsistens den skulle ha när den är färdig bakat. Jag fick en jättehård pastej dsv. jag kunde absolut inte bre den på en macka. Ska den vara så? För att smaken själv var ju toppen annars. Mvh, Carolin
Carolin
2025-01-07Hur lång hållbarhet ?
Gunilla
2023-12-1710/10!!! Tar lite lite mer kryddpeppar, byter ut sojan och saltet mot 1-2 tsk vit miso, byter ut havregrädden mot havredryck samt vetegroddar istället för ströbröd och anpassar mängden efter konsistens, tillsätter även 1/2 block alspånsrökt tofu och ett par dl kokta linser och bönor om jag har några som ligger och väntar i kylen eller skafferiet. Vilket en ju alltid har såklart :)
Josefin
2020-11-07