Vegansk havrepastej på danskt vis
Den här veganska havrepastejen är överraskande god och har en julig touch av kryddpeppar. Baka den i ugnen och ställ fram på julbordet! Bjud gärna havrepastejen som snittar med strimlad saltgurka, vinbärsgelé och rostad lök.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
6-8 bufféportioner
1/2 gul lök
1 msk rapsolja
2 dl havregrädde
1 dl havregryn
1/2 dl ströbröd
25 g jäst
1/2 tsk kinesisk soja
1/2 tsk salt
1/2 tsk torkad mejram
1 krm mald kryddpeppar
vitpeppar
Till servering
bröd
saltgurka
vinbärsgelé
rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsberäkningen är inkl tillbehör.
Energi1042 KJ / 247 kCal
Fett10 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein5 g
Kommentarer
Hur lång hållbarhet ?
Gunilla
2023-12-1710/10!!! Tar lite lite mer kryddpeppar, byter ut sojan och saltet mot 1-2 tsk vit miso, byter ut havregrädden mot havredryck samt vetegroddar istället för ströbröd och anpassar mängden efter konsistens, tillsätter även 1/2 block alspånsrökt tofu och ett par dl kokta linser och bönor om jag har några som ligger och väntar i kylen eller skafferiet. Vilket en ju alltid har såklart :)
Josefin
2020-11-07Kanongod! Har lagat den många gånger nu, byter ut jästen mot torrjäst (ingen jästsmak) ökar soja och kryddpeppar för mer smak
Britt
2020-07-23