Favasoppa med blåstång

6
0
Favasoppa med blåstång

Vill du bjuda på en ärtsoppa med twist? Denna favasoppa smakar som vår svenska klassiker men kokas på favabönor istället för ärtor. Ett spännande alternativ till fläsk är den klimatsmarta algen blåstång, som också ger sälta till soppan. Marinera tången med senap för att får fram den rätta smaken.

Favasoppa med blåstång

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 l grönsaksbuljong
1 krm kryddpeppar
1 krm vitpeppar
1 krm kummin
2 krm mejram
1 lagerblad
3 dl torkade favabönor
1 msk sötstark senap
1 msk smör

Till servering

200 g blåstång
3 msk grov senap
vitvinsvinäger

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer