Favasoppa med blåstång

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
0
Favasoppa med blåstång

Vill du bjuda på en ärtsoppa med twist? Denna favasoppa smakar som vår svenska klassiker men kokas på favabönor istället för ärtor. Ett spännande alternativ till fläsk är den klimatsmarta algen blåstång, som också ger sälta till soppan. Marinera tången med senap för att får fram den rätta smaken.

Favasoppa med blåstång

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 l  grönsaksbuljong
1 krm  kryddpeppar
1 krm  vitpeppar
1 krm  kummin
2 krm  mejram
1   lagerblad
3 dl  torkade favabönor
1 msk  sötstark senap
1 msk  smör

Till servering

200 g  blåstång
3 msk  grov senap
vitvinsvinäger

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ugnsbakad vegopastej
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk havrepastej på danskt vis
Betyg 4.7 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk ärtsoppa med rökig svamp
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surkål på rödkål
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsdagssoppa
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddiga veganska köttbullar av ris och kikärter
Betyg 3.5 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga