Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Favasoppa med blåstång

Vill du bjuda på en ärtsoppa med twist? Denna favasoppa smakar som vår svenska klassiker men kokas på favabönor istället för ärtor. Ett spännande alternativ till fläsk är den klimatsmarta algen blåstång, som också ger sälta till soppan. Marinera tången med senap för att får fram den rätta smaken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Soppa: Koka upp buljongen med kryddorna. Lägg ner bönorna och låt sjuda i ca 45 minuter. (Tillsätt lite extra buljong om soppan blir torr)
  2. Dra av från värmen och vispa ner senap och smör. 
  3. Till servering: Koka upp 2 liter saltat vatten och koka tången i 1 minut. Låt rinna av och blanda med senap och smaka av med vinäger. 
  4. Fördela soppan i fyra tallrikar och toppa med tången.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm kummin
  • 2 krm mejram
  • 1 lagerblad
  • 3 dl torkade favabönor
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 msk smör
Till servering
  • 200 g blåstång
  • 3 msk grov senap
  • vitvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan