Favasoppa med blåstång

5
0
Favasoppa med blåstång

Vill du bjuda på en ärtsoppa med twist? Denna favasoppa smakar som vår svenska klassiker men kokas på favabönor istället för ärtor. Ett spännande alternativ till fläsk är den klimatsmarta algen blåstång, som också ger sälta till soppan. Marinera tången med senap för att får fram den rätta smaken.

Skriv ut
Favasoppa med blåstång

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 l
grönsaksbuljong
1 krm
kryddpeppar
1 krm
vitpeppar
1 krm
kummin
2 krm
mejram
1
lagerblad
3 dl
torkade favabönor
1 msk
sötstark senap
1 msk
smör

Till servering

200 g
blåstång
3 msk
grov senap
-
vitvinsvinäger

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Testa liknande recept