Mustig kycklinggryta med ris

39
2
Mustig kycklinggryta med ris

Mustig kycklinggryta med spännande smaker av selleri, vitlök, sardeller, oliver, paprika, tomat och persilja! Grytan är färgrik, mustig och mättande och passar utmärkt till middag eller lunch. Servera den härligt doftande grytan tillsammans med nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2013

Mustig kycklinggryta med ris

Ingredienser

4 portioner
1/2 stjälkselleri
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
12 sardellfiléer
70 g snack oliver chili
ca 500 g strimlad kycklinglårfilé
2 msk olivolja
2 1/2 msk paprikapulver
2 dl vatten
400 g konserverade körsbärstomater
2 msk tomatpuré
salt och svartpeppar
1/2 tsk strösocker
4 port ris eller annat gryn
1/2 kruka persilja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Martin

2022-01-02

Det är hyffsat gott. Men det är lite svåra smaker. Jag lägger inte detta recept på minnet.

Susanne

2013-09-26

Njae..... Det här med sardellfiléer i kycklinggryta var inget för oss. Jag har aldrig använt sardellfiléer förut och tyckte att det skulle vara kul att prova, men de ger en väldigt stark fisksmak som slår igenom alltför mycket.

Näringsvärde per portion

Energi 2126 KJ / 509 kCal
Fett 15 g
Salt 4.2 g
Kolhydrater 52 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden