Mustig kycklinggryta med ris
Mustig kycklinggryta med spännande smaker av selleri, vitlök, sardeller, oliver, paprika, tomat och persilja! Grytan är färgrik, mustig och mättande och passar utmärkt till middag eller lunch. Servera den härligt doftande grytan tillsammans med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2013
Ingredienser
4 portioner
1/2 stjälkselleri
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
12 sardellfiléer
70 g snack oliver chili
ca 500 g strimlad kycklinglårfilé
2 msk olivolja
2 1/2 msk paprikapulver
2 dl vatten
400 g konserverade körsbärstomater
2 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
1/2 tsk strösocker
4 port ris eller annat gryn
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2126 KJ / 509 kCal
Fett15 g
Salt4.2 g
Kolhydrater52 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God mustig gryta, serverade med pasta till
Kevin
2023-04-15Det är hyffsat gott. Men det är lite svåra smaker. Jag lägger inte detta recept på minnet.
Martin
2022-01-02Njae..... Det här med sardellfiléer i kycklinggryta var inget för oss. Jag har aldrig använt sardellfiléer förut och tyckte att det skulle vara kul att prova, men de ger en väldigt stark fisksmak som slår igenom alltför mycket.
Susanne
2013-09-26