Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grönsaker med sardelldipp

Veckans fredagsmys är fräscha grönsaker med en välsmakande dipp till. Den krämiga dippen är en variant av hemgjord majonnäs, smaksatt med sardeller och persilja. Krispiga stavar av morötter, selleri och gurka och går hand i hand med den krämiga dippen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötterna och skär dem, gurkan och sellerin i stavar.
  2. Vispa äggulorna och tillsätt oljan i en fin stråle.
  3. Hacka sardellerna och persiljan fint.
  4. Blanda ihop krämen med sardellerna och persiljan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dippa grönsakerna i sardelldippet.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1/2 gurka
  • 1/2 stjälkselleri
  • 2 äggulor
  • 1 dl olja
  • 6 sardellfiléer
  • 1/2 kruka persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1063 kJ / 254 kCal