Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mustig kycklinggryta med shiitakesvamp

Mustig kycklinggryta med shiitakesvamp är en välsmakande gryträtt som du svänger ihop på under 30 minuter. Bryn svampen och kycklingen i en stekpanna, tillsätt grytbasen och låt sjuda några minuter. Vänd ner hackad timjan och babyspenat i grytan och servera med nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela svampen. Skär kycklingen i stora bitar.
  3. Bryn svampen i hälften av oljan i en stekpanna och lyft upp på en tallrik. Bryn kycklingen i resten av oljan. Salta och peppra. Tillsätt grytbasen och lägg tillbaka svampen, låt sjuda några minuter.
  4. Hacka timjanen och vänd ner i grytan tillsammans med spenaten.
  5. Servera kycklinggrytan med riset.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 100 g shiitakesvamp
  • 300 g kycklinglårfiléer
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 280 g grytbas av rödvin
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2299 kJ / 693 kCal