Mustig kycklinggryta med oliver och champinjonsallad
Krämig kycklinggryta med italienska smaker är sällan fel! Denna med vitlök, grädde, timjan och oliver. Låt grytan koka ihop en stund för extra mustighet innan du serverar den med ris eller pasta och den fräscha salladen på champinjoner, basilika och vinägrett. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller pasta
Gryta
1 gul lök
600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 tsk majsstärkelse
1 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk timjan
1/2 kycklingbuljongtärning
1/2 burk olivmix (à 235 g)
salt
peppar
Champinjonsallad
250 g färska champinjoner
1 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
1/2 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3056 KJ / 729 kCal
Fett37 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott! Gjorde dock ingen champinjonsallad utan hade broccoli till.
Lena
2018-04-15