Mustig kycklinggryta med oliver och champinjonsallad

12
1
Mustig kycklinggryta med oliver och champinjonsallad

Krämig kycklinggryta med italienska smaker är sällan fel! Denna med vitlök, grädde, timjan och oliver. Låt grytan koka ihop en stund för extra mustighet innan du serverar den med ris eller pasta och den fräscha salladen på champinjoner, basilika och vinägrett. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2018

Mustig kycklinggryta med oliver och champinjonsallad

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller pasta

Gryta

1
gul lök
600 g
strimlad kycklingfilé
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
2 tsk
majsstärkelse
1 dl
vatten
2 1/2 dl
vispgrädde
1 tsk
timjan
1/2
kycklingbuljongtärning
1/2
burk olivmix (à 235 g)
-
salt
-
peppar

Champinjonsallad

250 g
färska champinjoner
1 msk
olja
1 msk
rödvinsvinäger
1/2
kruka basilika

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Lena

2018-04-15

Jättegott! Gjorde dock ingen champinjonsallad utan hade broccoli till.

Näringsvärde per portion

Energi 3056 KJ / 729 kCal
Fett 37 g
Salt 3 g
Kolhydrater 54 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept