Kycklinggryta med champinjoner och oliver
En krämig kycklinggryta med champinjoner och oliver som smaksätts med bland annat rosmarin, lök och växtbaserad matlagningsgrädde blir härligt len och smakrik. Ät sedan grytan tillsammans med nykokt potatis och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
250 g färska kastanjechampinjoner
1 msk rapsolja
peppar
600 g strimlad kycklingfilé
salt
2 msk hackad rosmarin
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
2 1/2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
1 msk japansk soja
1 msk majsstärkelse
1 förp svarta urkärnade oliver (à 235 g)
65 g röd mangold eller salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2625 KJ / 579 kCal
Fett22 g
Salt4.7 g
Kolhydrater49 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott recept, passar alla i familjen. Serverar oftast med ris.
Liliana
2024-05-08Gott, hade ris till istället.
Carina
2023-10-03Gott och enkelt!
Anna
2022-12-07