Kycklinggryta med champinjoner och oliver

9
0 Klimatsmart
Kycklinggryta med champinjoner och oliver

En krämig kycklinggryta med champinjoner och oliver som får smaksättas med bland annat timjan, lök och grädde blir härligt len och smakrik. Ät sedan grytan tillsammans med nykokt potatis, och en sallad gjord på hyvlade morotsremsor och mâchesallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020

Kycklinggryta med champinjoner och oliver

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
gul lök
250
färska champinjoner
1 msk
rapsolja
-
salt
-
peppar
600 g
strimlad kycklingfilé
1 tsk
timjan
2 1/2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
2 1/2 dl
vatten
1/2
kycklingbuljongtärning
1 msk
japansk soja
1 msk
majsstärkelse
240 g
svarta oliver (urkärnade)
1/2
påse morötter (à 500 g)
65 g
mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havregrädde.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna grytan med lite vitt matlagningsvin eller äppelmos.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2566 KJ / 616 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept