Kalkongryta med potatismos
Denna gryta innehåller många smaköverraskningar! Lök och kalkon åker först ner för bryning, tätt följt av skivad ölkorv, tomater och crème fraiche. Beroende på hur du vill ha din paprika, så kan de antingen vändas ned i grytan, eller serveras kalla och krispiga vid sidan av. Ät ihop med fluffigt potatismos och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2019
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g potatis
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
Gryta
1 rödlök
ca 450 g kalkonfilé
40 g ölkorv
1 msk olja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl crème fraiche
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk persilja
Till servering
2 gula paprikor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2508 KJ / 599 kCal
Fett25 g
Salt2.5 g
Kolhydrater52 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer