Kalkongryta med potatismos

6
0
Kalkongryta med potatismos

Denna gryta innehåller många smaköverraskningar! Lök och kalkon åker först ner för bryning, tätt följt av skivad ölkorv, tomater och crème fraiche. Beroende på hur du vill ha din paprika, så kan de antingen vändas ned i grytan, eller serveras kalla och krispiga vid sidan av. Ät ihop med fluffigt potatismos och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2019

Kalkongryta med potatismos

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g
potatis
2 dl
mjölk
2 msk
smör eller margarin
-
salt
-
peppar

Gryta

1
rödlök
ca 450 g
kalkonfilé
40 g
ölkorv
1 msk
olja
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl
crème fraiche
1
kycklingbuljongtärning
1 tsk
persilja

Till servering

2
gula paprikor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Stek lite pressad vitlök med kalkonen och krydda med lite chilipulver.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2508 KJ / 599 kCal
Fett 25 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 52 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept