Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kalkongryta med potatismos

Denna gryta innehåller många smaköverraskningar! Lök och kalkon åker först ner för bryning, tätt följt av skivad ölkorv, tomater och crème fraiche. Beroende på hur du vill ha din paprika, så kan de antingen vändas ned i grytan, eller serveras kalla och krispiga vid sidan av. Ät ihop med fluffigt potatismos och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kalkonen.
  2. Potatismos: Koka upp vatten i en kastrull. Skala potatisen och dela den i jämnstora mindre bitar. Lägg i potatisen och låt småkoka under lock tills den är mjuk. 
  3. Gryta: Skala och skiva löken. Skär kalkonen i tärningar. Skiva korven tunt. Bryn lök och kalkon i oljan i en stor gryta. Rör i korv, tomater och crème fraiche. Smula i buljongtärningen och häll i persiljan. Sjud grytan i ca 15 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Vänd ner paprikastrimlorna i grytan eller servera dem kalla vid sidan av.
  5. Potatismos: Häll av vattnet och låt potatisen ånga av utan lock. Värm mjölken. Mosa potatisen med en potatisstöt eller vispa försiktigt sönder den med elvisp. Tillsätt den varma mjölken och smöret. Smaka av med salt och peppar. Vispa moset luftigt.
  6. Servera grytan med paprika och potatismos.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Stek lite pressad vitlök med kalkonen och krydda med lite chilipulver.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatismos
  • 900 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt
  • peppar
Gryta
  • 1 rödlök
  • ca 450 g kalkonfilé
  • 40 g ölkorv
  • 1 msk olja
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk persilja
Till servering
  • 2 gula paprikor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2508 kJ / 599 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer