Het kalkongryta med paprika

Den milda kalkonfilén gör sig fint med en korv med lite sting och karaktär. Tillsammans med grön paprika, timjan och dijonsenap blir den här grytan något alldeles extra. Servera med goda rumsvarma tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2023

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
ca 450 g kalkonfilé
40 g stark ölkorv
1 rödlök
1 grön paprika
1 msk olja
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk torkad timjan
1/2 msk dijonsenap
1 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
250 g körsbärstomater
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2898 KJ / 691 kCal
Fett35 g
Salt2.3 g
Kolhydrater57 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer