Mustig kycklinggryta med champinjonsallad

20
2
Mustig kycklinggryta med champinjonsallad

En mustig kycklinggryta passar hösten utmärkt till. Låt matlagningsvinet, timjan och basilika puttra tillsammans för att ge en härlig smak till grytan. Ät sedan grytan tillsammans med en fräsch champinjonsallad och underbart fluffigt ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017

Mustig kycklinggryta med champinjonsallad

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller pasta

Gryta

1
gul lök
ca 600 g
strimlad kycklinglårfilé
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
2 tsk
majsstärkelse
1 dl
vatten
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
2 dl
vispgrädde
1 tsk
timjan
1/2
kruka basilika
-
salt och peppar

Champinjonsallad

250 g
färska champinjoner
1 msk
olja
1 msk
rödvinsvinäger
1/2
kruka basilika

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Clara

11/23/2017

Blev lite tunn tycker jag

Anna

11/21/2017

Anna_mellstrom@hotmail.com

Näringsvärde per portion

Energi 2749 KJ / 658 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept