Mustig kycklinggryta med champinjonsallad
En mustig kycklinggryta passar hösten utmärkt till. Låt matlagningsvinet, timjan och basilika puttra tillsammans för att ge en härlig smak till grytan. Ät sedan grytan tillsammans med en fräsch champinjonsallad och underbart fluffigt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller pasta
Gryta
1 gul lök
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 tsk majsstärkelse
1 dl vatten
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
1 tsk timjan
1/2 kruka basilika
salt och peppar
Champinjonsallad
250 g färska champinjoner
1 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
1/2 kruka basilika
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2749 KJ / 658 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev lite tunn tycker jag
Clara
2017-11-23Anna_mellstrom@hotmail.com
Anna
2017-11-21