Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalkon bourguignon

Kalkon bourguignon är en mustig och värmande kalkongryta med höstiga smaker. Filéerna som du först smörsteker serveras sen tillsammans med en härlig blandning av grönsaker, bacon och kryddor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Bryn kalkonfilén i matfettet runt om, krydda med salt, peppar och timjan. Lägg köttet i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  3. Skala lök, vitlök och morötter. Finhacka vitlöken och skär morötterna i 1 cm tärningar.
  4. Stek bacontärningarna knapriga. Lägg i steklök, vitlök och morötterna och stek dem i baconfettet tills de får färg. Tillsätt vin, vatten, soja, kalvfond, och honung, koka sakta ca 10 minuter.
  5. Ansa och dela champinjonerna i fjärdedelar. Lägg champinjonerna i såsen, koka upp och låt den koka några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Red av såsen till önskad tjocklek med majsstärkelse utblandat med lite vatten.
  6. Skiva kalkonfilén, servera med bourgignonsås och potatismos smaksatt med parmesanost.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kalkonfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 250 g steklök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 140 g tärnad bacon
  • 2 1/2 dl rött matlagningsvin eller rött vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk soja
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk honung
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?