Kalkon bourguignon
Kalkon bourguignon är en mustig och värmande kalkongryta med höstiga smaker. Filéerna som du först smörsteker serveras sen tillsammans med en härlig blandning av grönsaker, bacon och kryddor.
Ingredienser
4 portioner
600 g kalkonfilé
2 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar
1 tsk torkad timjan
250 g steklök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
140 g tärnad bacon
2 1/2 dl rött matlagningsvin eller rött vin
1 dl vatten
2 msk soja
1 msk kalvfond
1 msk honung
250 g champinjoner
1 msk majsstärkelse (Maizena)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott och trevligt att bjuda på! Kan ni lägga till potatismos med parmesan i ingredienslistan så man får in det automatiskt till inköpslistan?
Emelie
2022-03-24Jag missade att det skulle vara potatis till, så när det var 5 minuter kvar grävde jag snabbt fram vitlöks-naan bröd ur frysen och slängde i ugnen. Funkade utmärkt, allai familjen blev nöjda.
Jenny
2020-07-09Mycket gott och perfekt till bjudning.
Malin
2016-10-28