Kalkon bourguignon

Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
4
Kalkon bourguignon

Kalkon bourguignon är en mustig och värmande kalkongryta med höstiga smaker. Filéerna som du först smörsteker serveras sen tillsammans med en härlig blandning av grönsaker, bacon och kryddor.

Kalkon bourguignon

Ingredienser

4 portioner
600 g kalkonfilé
2 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar
1 tsk torkad timjan
250 g steklök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
140 g tärnad bacon
2 1/2 dl rött matlagningsvin eller rött vin
1 dl vatten
2 msk soja
1 msk kalvfond
1 msk honung
250 g champinjoner
1 msk majsstärkelse (Maizena)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Supergott och trevligt att bjuda på! Kan ni lägga till potatismos med parmesan i ingredienslistan så man får in det automatiskt till inköpslistan?

Emelie

2022-03-24

Jag missade att det skulle vara potatis till, så när det var 5 minuter kvar grävde jag snabbt fram vitlöks-naan bröd ur frysen och slängde i ugnen. Funkade utmärkt, allai familjen blev nöjda.

Jenny

2020-07-09

Mycket gott och perfekt till bjudning.

Malin

2016-10-28

Testa liknande recept

Kalkonfilé med ananas och barbequesås
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonrulle med chipotlemajjo
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkongryta med zucchini och timjan
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig kalkongryta med pasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosmarin- och citrondoftande kalkonkebab
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonfilé med fänkålsgratäng
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga