Kalkon bourguignon

24
4
Kalkon bourguignon

Kalkon bourguignon är en mustig och värmande kalkongryta med höstiga smaker. Filéerna som du först smörsteker serveras sen tillsammans med en härlig blandning av grönsaker, bacon och kryddor.

Kalkon bourguignon

Ingredienser

4 portioner
600 g kalkonfilé
2 msk smör eller margarin
salt och svartpeppar
1 tsk torkad timjan
250 g steklök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
140 g tärnad bacon
2 1/2 dl rött matlagningsvin eller rött vin
1 dl vatten
2 msk soja
1 msk kalvfond
1 msk honung
250 g champinjoner
1 msk majsstärkelse (Maizena)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Emelie

2022-03-24

Supergott och trevligt att bjuda på! Kan ni lägga till potatismos med parmesan i ingredienslistan så man får in det automatiskt till inköpslistan?

Jenny

2020-07-09

Jag missade att det skulle vara potatis till, så när det var 5 minuter kvar grävde jag snabbt fram vitlöks-naan bröd ur frysen och slängde i ugnen. Funkade utmärkt, allai familjen blev nöjda.

Malin

2016-10-28

Mycket gott och perfekt till bjudning.