Mustig köttfärssås
Denna mustiga köttfärssås för smaklökarna hela vägen till Italien. I den här köttfärssåsen slänger vi i rivna morötter för att få rätten ännu mer saftig. Kryddningen består av oregano, krossade tomater med vitlök och balsamvinäger. Servera med pasta och syrligt persiljeströssel, mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015
Ingredienser
4 portioner
Köttfärssås
2 morötter
ca 500 g blandfärs
1 msk olivolja
2 tsk oregano
390 g krossade tomater (med vitlök)
1 msk balsamvinäger
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
salt
peppar
Spaghetti
4 port spaghetti
1/2 påse fryst broccoli
Persiljeströssel
1 citron
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2424 KJ / 579 kCal
Fett21 g
Salt1.33 g
Kolhydrater59 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakrik enkel att laga hade inga morötter hemma tog gul lök istället!
Bengt
2022-10-21Den allra bästa köttfärssåsen. Blir alltid god!
Evelina
2021-03-18Mkt bra
Ann marie
2020-03-20