Klassisk italiensk spagetti à la carbonara. Krämigt och smakrikt recept med pasta, fläsk, parmesanost och crème fraiche som garanterat är ett uppskattat alternativ till middag.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1997
Kontrollera innehållsförteckningen för buljongen noga.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut osten eller byt till mjölkproteinfritt alternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
För lite kött för fyra portioner, cirka 200g vore mer lagom. Annars gott!
Louise
2005-07-18Hahaha....vilket skämt ! Carbonara va e det ? Jo rak översättning ger Kolhandlarens pasta, dvs huvuddel i recept orginale är just svartpeppar som en viktig ingridiens. Just detta recept kanske funkar som en cross over men....är denna rätt värdig rubriken Carbonara....hmmm....men gott va det !
Christian
2004-08-26Jag fick ett recept i Italien och i min familj håller vi oss gärna till det. Fräs tärnad rökt sidfläsk - tillsätt en redning på lite mjöl och matlagningsgrädde och en äggula - strö över riven parmesanost och låt allt blanda sig. Smaksätt med lite svartpeppar. Slå stuvningen över nykokt spaghetti och blanda väl. Strö lite klippt persilja över anrättningen. Avnjut med ett lämpligt rödvin. Smakig måltid
Karl axel
2003-10-29