Spaghetti à la carbonara
Klassisk italiensk spagetti à la carbonara. Krämigt och smakrikt recept med pasta, fläsk, parmesanost och crème fraiche som garanterat är ett uppskattat alternativ till middag.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1997
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
1/2 knippa salladslök
100 g rimmat fläsk i bit
1 röd chilifrukt
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1/2 köttbuljongtärning
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
riven parmesan
sallad
tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
För lite kött för fyra portioner, cirka 200g vore mer lagom. Annars gott!
Louise
2005-07-18Hahaha....vilket skämt ! Carbonara va e det ? Jo rak översättning ger Kolhandlarens pasta, dvs huvuddel i recept orginale är just svartpeppar som en viktig ingridiens. Just detta recept kanske funkar som en cross over men....är denna rätt värdig rubriken Carbonara....hmmm....men gott va det !
Christian
2004-08-26Jag fick ett recept i Italien och i min familj håller vi oss gärna till det. Fräs tärnad rökt sidfläsk - tillsätt en redning på lite mjöl och matlagningsgrädde och en äggula - strö över riven parmesanost och låt allt blanda sig. Smaksätt med lite svartpeppar. Slå stuvningen över nykokt spaghetti och blanda väl. Strö lite klippt persilja över anrättningen. Avnjut med ett lämpligt rödvin. Smakig måltid
Karl axel
2003-10-29