Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spaghetti à la carbonara

Klassisk italiensk spagetti à la carbonara. Krämigt och smakrikt recept med pasta, fläsk, parmesanost och crème fraiche som garanterat är ett uppskattat alternativ till middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spagetti enligt förpackningens anvisningar.
  2. Skölj och strimla salladslöken. Tärna rimmat fläsk. Fräs det i sitt eget fett i en panna. Tillsätt löken och urkärnad, fint hackad chilifrukt. Krydda med salt och paprikapulver.
  3. Smula över köttbuljongtärning och häll på vatten och crème fraiche. Koka såsen några minuter. Rör ner den i den väl avrunna spagettin.
  4. Servera med riven parmesanost och blandad sallad.

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för buljongen noga.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut osten eller byt till mjölkproteinfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port spaghetti
  • 1/2 knippa salladslök
  • 100 g rimmat fläsk i bit
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • riven parmesanost
  • sallad
  • tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?