Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig baconpasta

Krämig pastarätt som påminner om Spaghetti Carbonara men med gröna ärter och spenat!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Strimla baconet.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Ansa och skär broccolin i mindre bitar, tillsätt dem och ärterna när det återstår 2 minut av pastans koktid.
  4. Stek baconet i en torr stekpanna. Tillsätt löken. Fräs ytterligare tills löken mjuknat.
  5. Vispa ihop grädde och mjölk med äggulorna.
  6. Häll av pastavattnet. Blanda bacon, lök och äggvisp i pastakastrullen.
  7. Vänd ner spenaten. Smaka av med salt och peppar.
  8. Blanda såsen med pastan.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: Använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: Uteslut äggulorna och ersätt med ytterligare en dl grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 förp bacon (à 120 g)
  • 4 port spaghetti
  • 250 g broccoli
  • 3 dl frysta ärter
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 65 g färsk bladspenat
  • salt
  • nymald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2244 kJ / 537 kCal