Tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd
En trevlig pastasoppa som är både enkel och går snabbt att laga till vardags. Du kokar delad pasta i tomatsoppa, och serverar tillsammans med vitlöksbröd. Svårare än så behöver det inte vara, mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2024
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 förp pastasås basilika (à 390 g)
7 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
ca 150 g spaghetti
salt
peppar
2 frysta vitlöksbaguetter (à 175 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2891 KJ / 684 kCal
Fett30 g
Salt5 g
Kolhydrater84 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra grund. Jag lägger dock till 1 dl vitt vin, halverade körsbärstomater och tomatpuré (som får fräsa tillsammans med löken och vitlöken). Sedan lite mindre buljong än vad som står i receptet + att jag mixar soppan ordentligt innan jag har i pastan (ej spagetti) för att koka. Blir mycket bättre!
Lisa
2024-12-08Hade velat ha mer gröna kryddor i soppan, den blev lite smaklös. Kommer att lägga i risoni istället för spaghetti nästa gång. Inga proteiner! Enkelt att koka med röda linser!
Elin
2024-10-24Så god! Brukar ha chorizofärs till och det blir super
Isadora
2024-08-17