Tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd

122
18 Klimatsmart
Tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd

En trevlig vardagsrätt som är både enkel och går snabbt att laga. Du kokar delad pasta i tomatsoppa, och serverar tillsammans med vitlöksbröd. Svårare än så behöver det inte vara.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2021

Tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 förp pastasås basilika (à 390 g)
7 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
ca 150 g spaghetti
salt
peppar
2 frysta vitlöksbaguetter (à 175 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av pasta och bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och bröd mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

har du ingen våg kan du mäta knippet spaghetti till ca 2 1/2 cm i diameter (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

122

Kommentarer

Sophie

2022-10-14

Gott och enkel! Måste dock använda ICAs egna pastasås som nämns i receptet. Vart inte lika god med annat märke.

Linnéa

2022-10-02

Helt ok men använd inte havregrädde! Det skär sig. Lite konstigt att grädden ska i innan. Brukar ta det på slutet i andra soppor

Johanna

2022-08-24

Gott! Familjefavorit.

Näringsvärde per portion

Energi 2891 KJ / 684 kCal
Fett 30 g
Salt 5 g
Kolhydrater 84 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden