Tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd

En trevlig pastasoppa som är både enkel och går snabbt att laga till vardags. Du kokar delad pasta i tomatsoppa, och serverar tillsammans med vitlöksbröd. Svårare än så behöver det inte vara, mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2025

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 förp pastasås basilika (à 390 g)
7 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
ca 150 g spaghetti (se tips)
salt
peppar
2 frysta vitlöksbaguetter (à 175 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2891 KJ / 684 kCal
Fett30 g
Salt5 g
Kolhydrater84 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så onödigt med färdig pastasås. Byter ut den mot två paket krossade tomater, lite extra lök och färsk basilika istället. En nypa socker förhöjer tomatsmaken.
Johan
2025-02-05Bra grund. Jag lägger dock till 1 dl vitt vin, halverade körsbärstomater och tomatpuré (som får fräsa tillsammans med löken och vitlöken). Sedan lite mindre buljong än vad som står i receptet + att jag mixar soppan ordentligt innan jag har i pastan (ej spagetti) för att koka. Blir mycket bättre!
Lisa
2024-12-08Hade velat ha mer gröna kryddor i soppan, den blev lite smaklös. Kommer att lägga i risoni istället för spaghetti nästa gång. Inga proteiner! Enkelt att koka med röda linser!
Elin
2024-10-24