Köttfärssås och spaghetti
Vem kan motstå en mustig köttfärssås med perfekt kokt pasta? Kvällens variant tillagas i ett nafs och både smakar och doftar som ett långkok. Oreganon gifter sig fint med tomatsåsen och morötterna ger såsen en mild sötma. Garnera med en näve rucola, mal över svartpeppar och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
ca 500 g blandfärs
1 msk olivolja
1 tsk oregano
390 g krossade tomater med vitlök
1 msk balsamvinäger
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
salt och peppar
4 port spaghetti
65 g rucola
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2325 KJ / 558 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Kommentarer