Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärssås och spaghetti

Vem kan motstå en mustig köttfärssås med perfekt kokt pasta? Kvällens variant tillagas i ett nafs och både smakar och doftar som ett långkok. Oreganon gifter sig fint med tomatsåsen och morötterna ger såsen en mild sötma. Garnera med en näve rucola, mal över svartpeppar och ät er mätta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till spaghettin.
  2. Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn.
  3. Bryn färsen i olivoljan i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter. Blanda i morötterna och låt fräsa ca 3 minuter.
  4. Rör ner oregano, krossade tomater, vinäger, vatten och smulad buljongtärning.
  5. Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera köttfärssåsen med spaghetti och ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk oregano
  • 390 g krossade tomater med vitlök
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • salt och peppar
  • 4 port spaghetti
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2325 kJ / 558 kCal