Krämig zucchini med kotlett och spaghetti
Krämig zucchini med kotlett och spaghetti är en aptitretande och mättande måltid. Zucchini och lök steks i en het panna där sedan de strimlade kotletterna steks i omgångar. För att få till krämigheten adderas crème fraiche och mjölk samt buljongtärning och rosmarin för smakens skull. Servera med nykokt pasta och mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
1 rödlök
1 zucchini
1 msk olja
salt
peppar
ca 600 g tunnskivad kotlett
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1 tsk rosmarin
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2886 KJ / 689 kCal
Fett31 g
Salt2.79 g
Kolhydrater58 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God smak men blev lite torrt. Nästa gång skär vi köttet i lite bredare strimlor.
Maria
2022-05-22Helt klart väldigt gott. Hade i stekta champinjoner, vitlök och en skvätt vitvinsvinäger. Kanske inte är samma rätt fortf.
Tobias
2015-08-20Hej Ulrika! Mangoldskott hittar du i grönsaksdisken. Många butiker har den färdigpackad i plastpåse. Be gärna din handlare ta hem det om det inte finns.
Redaktionen
2015-04-29