Krämig zucchini med kotlett och spaghetti
Krämig zucchini med kotlett och spaghetti är en aptitretande och mättande måltid. Zucchini och lök steks i en het panna där sedan de strimlade kotletterna steks i omgångar. För att få till krämigheten adderas crème fraiche och mjölk samt buljongtärning och rosmarin för smakens skull. Servera med nykokt pasta och mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God smak men blev lite torrt. Nästa gång skär vi köttet i lite bredare strimlor.
Maria
2022-05-22Helt klart väldigt gott. Hade i stekta champinjoner, vitlök och en skvätt vitvinsvinäger. Kanske inte är samma rätt fortf.
Tobias
2015-08-20Hej Ulrika! Mangoldskott hittar du i grönsaksdisken. Många butiker har den färdigpackad i plastpåse. Be gärna din handlare ta hem det om det inte finns.
Redaktionen
2015-04-29