Mustig köttfärssås

Denna mustiga köttfärssås för smaklökarna hela vägen till Italien. I den här köttfärssåsen slänger vi i rivna morötter för att få rätten ännu mer saftig. Kryddningen består av oregano, krossade tomater med vitlök och balsamvinäger. Servera med pasta och syrligt persiljeströssel, mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015

Ingredienser
4 portioner
Köttfärssås
2 morötter
ca 500 g blandfärs
1 msk olivolja
2 tsk oregano
390 g krossade tomater (med vitlök)
1 msk balsamvinäger
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
salt
peppar
Spaghetti
4 port spaghetti
1/2 påse fryst broccoli
Persiljeströssel
1 citron
1/2 kruka persilja
Gör så här
00:03:00
00:10:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2424 KJ / 579 kCal
Fett21 g
Salt1.33 g
Kolhydrater59 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 stSmakrik enkel att laga hade inga morötter hemma tog gul lök istället!
Bengt
Den allra bästa köttfärssåsen. Blir alltid god!
Evelina
Mkt bra
Ann marie