Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mustig fiskgryta med musslor och fänkål

Här är en lyxig och mustig fiskgryta med musslor och fänkål som du gör på sej, fänkål, tomater, lök, buljong och lite kryddor. Servera gärna fiskgrytan med baguette och en klick yoghurt. En god rätt till helgen eller för att lyxa till det i vardagen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst. Skär den i 3 cm stora tärningar.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och strimla fänkålen. Klyfta tomaterna.
  3. Fräs lök, vitlök och paprikapulver i oljan ca 2 minuter i en gryta eller kastrull utan att det tar färg. Tillsätt fänkålen och fräs ytterligare ca 5 minuter.
  4. Tillsätt tomaterna och häll på buljongen. Koka upp och sjud under lock ca 10 minuter. Värm under tiden brödet enligt anvisning på förpackningen.
  5. Lägg ner fisk och musslor i grytan. Låt sjuda under lock 3–5 minuter. Kasta musslor som inte har öppnat sig. Smaka av med salt och peppar.
  6. Till servering: Servera fiskgrytan med nygräddad baguette och en klick matyoghurt.

För alla

Rätten är fri från ägg. Kontrollera bröd samt buljong eller fond för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

För mer fisksmak på grytan kan den mixas slät. Lägg sedan i musslorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g sejfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 fänkål
  • 3 tomater
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 msk olivolja
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 450 g blåmusslor med skal
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 baguette (stenugns-)
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1516 kJ / 362 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer