Mustig fiskgryta med musslor och fänkål

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Mustig fiskgryta med musslor och fänkål

Här är en lyxig och mustig fiskgryta med musslor och fänkål som du gör på sej, fänkål, tomater, lök, buljong och lite kryddor. Servera gärna fiskgrytan med baguette och en klick yoghurt. En god rätt till helgen eller för att lyxa till det i vardagen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2011

Mustig fiskgryta med musslor och fänkål

Ingredienser

4 portioner
400 g sejfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 fänkål
3 tomater
2 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
450 g blåmusslor med skal
salt
peppar

Till servering

1 baguette (stenugns-)
1 dl matyoghurt (10 %)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1516 KJ / 362 kCal
Fett12 g
Salt3.78 g
Kolhydrater28 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Moule marinière (Musslor i vitt vin)
Betyg 4 av 5.
164 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Musselsoppa
Betyg 4.2 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinkokta musslor med majonnäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sej med chipotleglaze
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt sej med remouladsås
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad fisk med potatismos
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga