Mustig fiskgryta med musslor och fänkål
Här är en lyxig och mustig fiskgryta med musslor och fänkål som du gör på sej, fänkål, tomater, lök, buljong och lite kryddor. Servera gärna fiskgrytan med baguette och en klick yoghurt. En god rätt till helgen eller för att lyxa till det i vardagen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g sejfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 fänkål
3 tomater
2 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
450 g blåmusslor med skal
salt
peppar
Till servering
1 baguette (stenugns-)
1 dl matyoghurt (10 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1516 KJ / 362 kCal
Fett12 g
Salt3.78 g
Kolhydrater28 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer