Mustig fiskgryta med musslor och fänkål

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Mustig fiskgryta med musslor och fänkål

Här är en lyxig och mustig fiskgryta med musslor och fänkål som du gör på sej, fänkål, tomater, lök, buljong och lite kryddor. Servera gärna fiskgrytan med baguette och en klick yoghurt. En god rätt till helgen eller för att lyxa till det i vardagen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2011

Mustig fiskgryta med musslor och fänkål

Ingredienser

4 portioner
400 g  sejfilé
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1   fänkål
3   tomater
2 tsk  paprikapulver
2 msk  olivolja
1 l  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
450 g  blåmusslor med skal
salt och peppar

Till servering

1   baguette (stenugns-)
1 dl  matyoghurt (10 %)

För alla

Rätten är fri från ägg. Kontrollera bröd samt buljong eller fond för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

För mer fisksmak på grytan kan den mixas slät. Lägg sedan i musslorna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1516 KJ / 362 kCal
Fett12 g
Salt3.78 g
Kolhydrater28 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vinkokta musslor med majonnäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musselsoppa
Betyg 4.2 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moule marinière (Musslor i vitt vin)
Betyg 4 av 5.
158 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vinkokta fänkålsmusslor
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåmusslor med vita bönor, vitlök och rosmarin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ångkokta musslor med körvel
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga