Mustig fiskgryta med musslor och fänkål

1
0
Mustig fiskgryta med musslor och fänkål

Här är en lyxig och mustig fiskgryta med musslor och fänkål som du gör på sej, fänkål, tomater, lök, buljong och lite kryddor. Servera gärna fiskgrytan med baguette och en klick yoghurt. En god rätt till helgen eller för att lyxa till det i vardagen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2011

Mustig fiskgryta med musslor och fänkål

Ingredienser

4 portioner
400 g sejfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 fänkål
3 tomater
2 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
450 g blåmusslor med skal
salt och peppar

Till servering

1 baguette (stenugns-)
1 dl matyoghurt (10 %)

För alla

Rätten är fri från ägg. Kontrollera bröd samt buljong eller fond för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

För mer fisksmak på grytan kan den mixas slät. Lägg sedan i musslorna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1516 KJ / 362 kCal
Fett 12 g
Salt 3.78 g
Kolhydrater 28 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden