Mustig chorizogryta

194
2
Mustig chorizogryta

Mustig chorizogryta som får fina smaker av den färska minichorizo som steks ihop med selleri och paprikapulver. För att få till grytan adderas vatten, körsbärstomater och tomatpuré, detta får då koka upp och sedan sjuda. Serveras tillsammans med nykokt pasta. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015

Mustig chorizogryta

Ingredienser

4 portioner
1/2 förp stjälkselleri
2 vitlöksklyftor
1 dl oliver med anjovis
600 g färsk minichorizo
1 msk olivolja
2 tsk paprikapulver
2 dl vatten
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 msk tomatpuré
salt och peppar
1/2 tsk strösocker
4 port pasta (gärna lumaconi)
1/2 kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Krossa lite fänkålsfrö och krydda tomatsåsen med dem.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

194

Kommentarer

Emma

2022-09-09

Jättegott! En favorit hemma hos oss. Lagar helt enligt receptet, fast ibland blir det lite salsiccia istället för chorizo.

Ronja

2017-11-03

Detta va jättegott, vi skippade oliver och stjälkselleri men annars följde vi receptet, jag öste på tzatziki från gårdagen oxå. Betyg : 4/5 från oss!

Näringsvärde per portion

Energi 3032 KJ / 725 kCal
Fett 33 g
Salt 7.23 g
Kolhydrater 61 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden