Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mustig chorizogryta

Mustig chorizogryta som får fina smaker av den färska minichorizo som steks ihop med selleri och paprikapulver. För att få till grytan adderas vatten, körsbärstomater och tomatpuré, detta får då koka upp och sedan sjuda. Serveras tillsammans med nykokt pasta. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva sellerin. Skala och hacka vitlöken grovt. Hacka oliverna grovt.
  2. Dela korven och kläm ut korvsmeten i olivoljan i en panna eller gryta och stek den.
  3. Vänd ner vitlöken efter någon minut. Blanda ner selleri och paprikapulver och fräs allt någon minut. Rör ner vatten, körsbärstomater och tomatpuré. Krydda med salt, peppar och socker.
  4. Koka upp och låt sjuda under lock ca 15 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Hacka persiljan grovt och rör ner den och oliverna i grytan.
  7. Servera grytan tillsammans med pastan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Krossa lite fänkålsfrö och krydda tomatsåsen med dem.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 förp stjälkselleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl oliver med anjovis
  • 600 g färsk minichorizo
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 dl vatten
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 1/2 tsk strösocker
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3032 kJ / 725 kCal