Mustig chorizogryta

Betyg 2.7 av 5.
194 personer har röstat
2
Mustig chorizogryta

Mustig chorizogryta som får fina smaker av den färska minichorizo som steks ihop med selleri och paprikapulver. För att få till grytan adderas vatten, körsbärstomater och tomatpuré, detta får då koka upp och sedan sjuda. Serveras tillsammans med nykokt pasta. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015

Mustig chorizogryta

Ingredienser

4 portioner
1/2 förp stjälkselleri
2 vitlöksklyftor
1 dl oliver med anjovis
600 g färsk minichorizo
1 msk olivolja
2 tsk paprikapulver
2 dl vatten
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 msk tomatpuré
salt
peppar
1/2 tsk strösocker
4 port pasta (gärna lumaconi)
1/2 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
194 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! En favorit hemma hos oss. Lagar helt enligt receptet, fast ibland blir det lite salsiccia istället för chorizo.

Emma

2022-09-09

Detta va jättegott, vi skippade oliver och stjälkselleri men annars följde vi receptet, jag öste på tzatziki från gårdagen oxå. Betyg : 4/5 från oss!

Ronja

2017-11-03

Näringsvärde per portion

Energi3032 KJ / 725 kCal
Fett33 g
Salt7.23 g
Kolhydrater61 g
Protein42 g

Testa liknande recept

Pasta med korv och paprikapesto
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig kycklinggryta med ris
Betyg 2.4 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegopytt med minichorizo och bakade tomater
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Schnitzel med ruccolapotatis
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig kyckling med svarta oliver
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Choritzopasta med zucchini och ruccola
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga