Mustig chorizogryta
Mustig chorizogryta som får fina smaker av den färska minichorizo som steks ihop med selleri och paprikapulver. För att få till grytan adderas vatten, körsbärstomater och tomatpuré, detta får då koka upp och sedan sjuda. Serveras tillsammans med nykokt pasta. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015
Ingredienser
4 portioner
1/2 förp stjälkselleri
2 vitlöksklyftor
1 dl oliver med anjovis
600 g färsk minichorizo
1 msk olivolja
2 tsk paprikapulver
2 dl vatten
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 msk tomatpuré
salt
peppar
1/2 tsk strösocker
4 port pasta (gärna lumaconi)
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3032 KJ / 725 kCal
Fett33 g
Salt7.23 g
Kolhydrater61 g
Protein42 g
Kommentarer
Jättegott! En favorit hemma hos oss. Lagar helt enligt receptet, fast ibland blir det lite salsiccia istället för chorizo.
Emma
2022-09-09Detta va jättegott, vi skippade oliver och stjälkselleri men annars följde vi receptet, jag öste på tzatziki från gårdagen oxå. Betyg : 4/5 från oss!
Ronja
2017-11-03