Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Mustig älgfärssoppa

Ett smakrikt recept på mustig älgfärssoppa. Du gör soppan av bland annat älgfärs, lök, potatis, paprika, soja och vitlök. Soppan passar perfekt att servera med en skiva bröd, gräddfil och rött vin!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g älgfärs
  • 2 stora lökar
  • 4 potatisar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 köttbuljongtärningar
  • 12 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk soja
  • 2 krm kajennpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i tärningar. Dela och kärna ur paprikorna. Skär dem i tärningar.
  2. Fräs lök och paprika i en kastrull i smör ett par minuter. Tillsätt potatis, buljongtärningar, vatten, tomatpuré och paprikapulver. Låt koka under lock i ca 15 minuter.
  3. Bryn älgfärsen i lite smör i en stekpanna. Lägg ner den i soppan tillsammans med soja, kajennpeppar, pressad vitlök och salt. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter. Servera med vitt bröd, gräddfil och gärna ett glas rött vin.

För alla

Läs noga ingredienserna på buljontärningen. I övrigt är rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(43)